blog-logo

Conservatorii vă cheamă la vot să spuneţi DA! Argumentele lor

Conservatorii vă cheamă la vot să spuneţi DA! Argumentele lor

„Le spunem brașovenilor și românilor că prezența lor la urne pe 29 iulie este adevarata probă a democrației, în anul 2012. Doar participând masiv la vot, duminica aceasta vom putea avea o imagine corectă a popularitatii cameleonului Traian Băsescu. Având in vedere că intâiul marinar al țării a reușit să-i convingă doar pe 33% dintre românii cu drept de vot, in anul 2007, că merita sa rămână președinte și că acum, 5 ani mai târziu, peste 60% dintre cetațeni nu îl mai vor la Cotroceni, cartea pe care mizează este doar cea a neparticipării la vot, care să conducă la nevalidarea scrutinului.

După cum ne așteptam, mesajele de boicotare a referendumului (care, prin definiția sa este o consultare publica și prin urmare o expresie a manifestării democrației) au început sa fie din ce în ce mai explicite, în tabăra susținatorilor președintelui suspendat, mai cu seamă după ce Băsescu a fost deconectat de la firul special prin care avea acces la datele votului.Concluzia este simplă: „europeanul” Traian Basescu a încercat să-și asigure salvarea eșuării sale politice cu impunerea acestui cvorum de 50% + 1, prin Curtea Constituțională, chiar dacă în nici o țară a Uniunii Europene (cu excepția Lituaniei) nu există prag sau cvorum pentru ca un referendum să fie declarat valabil.

Alte articole:   Mihai Covaliu, reales președinte al COSR

Armata PDL utilizeaza deja la maxim dezinformări prin dublu limbaj. Pe de o parte cetățenii sunt îndemnați să nu participe la referendum, în timp ce Traian Băsescu le spune, mințind din nou, că nu doreste să câștige la masa verde. Scopul este de a spori numărul alegatorilor derutați, care să hotărască apoi că, decât să nu știe cum să voteze, mai bine nu se prezinte la vot.

In aceste condiții Traian Băsescu are curaj să afirme că USL dorește să-și subordoneze justiția(in care include și Curtea Constituțională) Ceea ce uită să spună președintele suspendat este insă că, in mandatele însumate ale lui Ion Iliescu și Emil Constantinescu au fost numiți circa 300 de magistrați, în vreme ce Traian Băsescu a numit nu mai puțin de 5000, asigurându-și completa subordonare a justiției.

Alte articole:   Un consilier local al New York-ului, mesaj de susţinere pentru unul dintre candidaţii la Primăria Braşov

Câtă încredere mai putem avea într-un un personaj care a hotărât, cu democrația caracteristică unui capitan de navă, adică prin impunerea propriilor decizii, cu titlu de lege, că peste 5 milioane de români merită sa traiască in sarăcie, să nu mai aiba asistență sanitară de calitate,medici și profesori, după ce le-a promis că nu le va taia pensiile si salariile, nu le va mări TVA-ul si le-a urat la instalarea sa la Cotroceni „Să trăiți Bine!”?

Un asemenea om care a fost in stare să-și denigreze propria țară, să încerce să-i vândă resursele minerale unor companii private străine și să-și chinuie poporul pentru a îmbogăti o clica de partid, merită un „DA” la referendum. Iar dacă, prin acoliții săi, îndeamnă la neparticipare la vot este pentru că de fapt se teme de popor și de democrația pe care cetățenii pe care ar fi trebuit să îi reprezinte, o pot reinstaura prin referendum”, spune vicepreşedintele PC Braşov, Nicoleta Buta.

Alte articole:   Peste 200 de militari la exerciţiul „Carpathian Eagle 2020”, la Cincu

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Voiculescu-Felix este unul din artizanii crizei politice actuale, si isi doreste cu ardoare sa-si vada prematur pupilul Antenescu la balatul trei coceni…
  Astia l-au depasit cu brio pe marinar si pdl in mojicie, minciuna si hotie.
  Toti o apa si un pamint.
  Apropo stiti ca numai in anii ’90 peste 91 mld. USD au disparut din Romania in conturi off-shore???
  Sa traiasca bine artizanii (!), in rest mai contam noi, milioanele de marionete idioate?

  Reply
 2. ai omis Sebastian Dan , sa amintesti cititorilor tai , ca atunci cand Basescu era capitan de vas (cum el insusi a declarat) si era vinovat de coliziunea dintre vase intr-un port din Franta , a fost in stare sa dea foc portului sa-si stearga urmele vinovatiei. Acum e in stare sa dea foc si Romaniei ca sa-si ascunda dosarele penale din anii anteriori ?

  Reply
 3. pai da , ca de aia pusese mana pe STS , iar dupa ce i-a fost luat si nu mai poate fura, ii invita pe oameni sa stea acasa

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate