Tot mai multe incendii de vegetaţie în Braşov

Tot mai multe incendii de vegetaţie în Braşov

23.07.2012 Incendiul din masivul Făgăraş  s-a extins la peste zece hectare, între Vârful Berevoiescu şi Vârful Ţiganu. 40 de pompieri, 40 de pădurari, dar şi voluntari încearcă să stingă incendiul puternic izbucnit ieri la prânz la altitudinea de 1500 metri, intervenţia fiind extrem de dificilă din cauza accesului greu în zonă.

22.07.2012 Pompierii militari au fost alertaţi să intervină în cazul mai multor incendii de vegetaţie, care au izbucnit duminică. Astfel, în zona alpină de pe Valea Sebeşului, în Făgăraş, flăcările au făcut prăpăd pe o suprafaţă de trei hectare. De asemenea, şi în cartierul Noua, pe câmp, a izbucnit un incendiu, care a fost extins cu repeziciune de vânt, flăcările ajungând în apropierea unei case, gardul fiind mistuit. Noroc cu intervenţia pompierilor, care au salvat imobilul.

Un incendiu puternic a izbucnit şi în Munţii Bucegi. Incendiul se pare că a izbucnit în urma unui trăsnet, la altitudinea de 1.700 de metri în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale a României şi care se află în administrarea Romsilva. Fumul gros se putea vedea după amiază de la mare distanţă, de pe DN1. Pentru stingerea flăcărilor a fost solicitată intervenţia unui elicopter.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap