blog-logo

Studentul Ştefan Coropeţchi din Mândra, una dintre victimele tragediei aviatice din Buzău

Studentul Ştefan Coropeţchi din Mândra, una dintre victimele tragediei aviatice din Buzău

Rămășițele elicopterului IAR 316 Allouette, prăbușit ieri, lângă aerodromul Boboc din Județul Buzău au fost ridicate pe timpul nopții și duse în curtea unității, unde se încearcă reconstituirea aparatului. Prin această metodă dorește identificarea unor posibile cauze de natură tehnică, ce ar fi putut produce tragedia. Impactul a fost atât de puternic, încât epava elicopterului a luat foc iar trupurile celor patru membri ai echipajului au fost carbonizate complet.

O echipă de anchetatori de la Statul Major al Forțelor Aeriene a ajuns la locul prăbușirii elicopterului pentru a desluși împrejurările în care s-a produs accidentul aerian. Deși a durat până după lăsarea întunericului, cercetările au rămas în coadă de pește.

Alte articole:   Locuri de muncă Brașov: designer interior

Potrivit ofițerilor care conduc ancheta, rămășițele pământești ale celor patru militari vor fi supuse unor analize ADN înainte să fie date familiilor. De asemenea, epava elicopterului va fi recompusă, piesă cu piesă, pentru a-I ajuta pe anchetatori să găsească posibile problem tehnice.

În accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1.100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul era din comuna Mândra, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.  El a absolvit cursurile liceale la Colegiul Naţional „Radu Negru“, iar apoi s-a înscris la Academia Militară, Secţia Aviaţie.

Alte articole:   Avantajele unui apartament cu finisaje premium în oferta standard

Elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la cinci kilometri de bază.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate