blog-logo

Patinoarul din Poiană, blocat de contestaţii. Există totuşi, o soluţie de avarie pentru FOTE

Patinoarul din Poiană, blocat de contestaţii. Există totuşi, o soluţie de avarie pentru FOTE

Pentru a găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Braşovul trebuie să aibă obligatoriu două patinoare omologate, la standarde olimpice. Amenajarea celui de-al doilea patinoar, din staţiunea Poiana Braşov, a fost însă, blocată de la bun început, din cauza unui litigiu, o parte din teren fiind revendicată de fostul proprietar, ceea ce a tergiversat din start termenul de începere a investiţiei.
Lucrările de modernizare a patinoarului din Poiana Braşov trebuie finalizate, acum, în mai puţin de jumătate de an, respectiv până în luna decembrie, când ar trebui organizate  câteva competiţii preliminarea FOTE, în vederea omologării acestuia. Termenul de execuţie a lucrărilor este însă, de un an, potrivit hotărârii de Guvern prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv.

Soluţia de avarie pentru FOTE

Alte articole:   Accident de muncă în județul Brașov. Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale

Deocamdată, întreg demersul este blocat din cauza unor contestaţii apărute la licitaţia privind execuţia lucrărilor de modernizare a actualului complex sportiv din staţiune, după cum a precizat directorul Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov, Vasile Ungureanu. La această licitaţie, organizată la mijlocul lunii mai, se înscriseseră şapte firme.
Ungureanu este de părere că aceste contestaţii nu ar fi un impediment major în calea organizării FOTE, fiindcă, oricum, lucrare nu putea fi predată la termen, ţinând cont că termenul de execuţie prevăzut în documentele oficiale este de un an. Acesta a precizat că în Braşov sunt patru patinoare care s-ar putea preta pentru antrenamentele sportivilor participanţi la FOTE şi pentru omologarea cărora nu ar fi necesare decât nişte amenajări minime. „Autorităţile ar trebui să ia o decizie, astfel ca patinoarul din Poiană să fie doar acoperit cu o copertină şi să se renunţe temporar la proiectul acelei săli polivalente. Lucrările nu ar dura decât maximum o lună şi jumătate, iar preţul nu ar depăşi 300.000 de euro“, a explicat Ungureanu.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului, aprobaţi în luna martie printr-o hotărâre de guvern, investiţia în complexul sportiv este estimată la 34,4 milioane lei, fiind derulată de Compania Naţională de Investiţii.

Alte articole:   Afla mai multe despre pardoseala ideala pentru medii industriale

Decizia, în mâinile CNI

Odată cu acest nou blocaj în calea derulării investiţiei, Braşovul are din nou emoţii pentru organizarea FOTE. Chiar şi autorităţile guvernamentale au avertizat că în cazul în care patinoarul nu va fi gata la timp, există riscul ca festivalul să nu se mai ţină în România. Reprezentanţii Primăriei Braşov ne-au declarat că, până în prezent, nu s-a luat în discuţie la nivel local amenajarea cu forţe proprii a patinoarului din staţiune, o decizie în acest sens trebuind dată de Compania de Investiţii, care gestionează acum această problemă.

Cum va arăta patinoarul

Patinoarul artificial a fost gândit ca o sală polivalentă unde se vor putea desfăşura toate sporturile indoor. Clădirea va fi construită pe 5.300 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de aproximativ o mie de spectatori. La terminarea lucrărilor, imobilul si terenul aferent vor fi predate pe bază de protocol Consiliului Local al Municipiului Braşov.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] de fostul proprietar, ceea ce a tergiversat din start termenul de începere a investiţiei.citeste toata stirea din newsbv.roRelated Posts:Patinoarul din Poiana Brasov va fi modernizat pentru FOTEFOTE 2013: 11 luni […]

    Reply
  2. […] Patinoarul din Poiană, blocat de contestaţii. Există totuşi, o soluţie de avarie pentru FOTE […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate