Doliu în rândul salvamontiştilor!

Doliu în rândul salvamontiştilor!

Primul şef al echipei de Salvamont Zărneşti, Traian Flucuş, a plecat în lumea celor drepţi la vârsta de 83 de ani. A fost maestru emerit al sportului, în alpinism şi a condus formaţia de salvatori montani de la Zărneşti timp de 16 ani.

Născut la Şinca Nouă, aproape de Piatra Craiului, de foarte tânăr a făcut plimbări pentru a cunoaşte masivul Piatra Craiului. Dornic de mai mult decât plimbări pe poteci, a urmat cursurile unei şcoli de alpinism. Micile neînţelegeri cu familia nu l-au făcut să renunţe la pasiunea sa. A înfiinţat la C.S. Celuloza o secţie de alpinism iar apoi, ca sportiv, îşi leagă numele de deschiderea primelor trasee în Prăpăstiile Zărneştilor.

Alte articole:   Care sunt cele mai eficiente măști de protecție. Cercetătorii au testat eficacitatea a 14 tipuri

Înmormântarea acestuia va avea loc marţi.

Din anul 1983, echipa salvamont a fost preluată de Ioan Cojanu, iar din 1993 pănă în prezent formaţia, compusă din douăzeci de membri, este condusă de Ioan Pivodă. Dintre aceştia, şapte sunt angajaţi ai Serviciului Salvamont ce activează în cadrul Primăriei: Ciprian Lolu, Dorin Frâncu, Neculae Pivodă, Nicolae Spârchez, Nicolae Găinariu, Sebastian Briotă, restul fiind aspiranţi/colaboratori.

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate