S-a dat startul la „International Film Workshops“! 45 de studenţi sunt iniţiaţi în arta cinematografică

S-a dat startul la „International Film Workshops“! 45 de studenţi sunt iniţiaţi în arta cinematografică

Startul workshop-urilor s-a dat pe 14 iunie, la Teatrul „Sică Alexandrescu“. Până pe 29 iulie, 45 de studenţi pasionaţi de arta cinematografică vor învăţa, în mod gratuit, cum se fac filmele de nivel internaţional, în cadrul „International Film Workshops“, acţiune iniţiată de Braşov Film Center.

Workshop-urile vor fi coordonate de Daria Trifu, producător de film originar din Braşov şi vor fi ţinute de regizorul de film premiat la nivel internaţional, Bruno Pischiutta. Potrivit organizatorilor, International Film Workshops reprezintă modalitatea prin care „Braşov Film Center“ va aduce talentele creatoare de film ale Transilvaniei la un nivel internaţional şi va crea o industrie transilvăneană a filmului, capabilă să concureze pe piaţa mondială,

Din totalul de cereri de participare formulate s-au ales doar 45. Astfel că, 27 de studenţi aplicanţi sunt din Transilvania, 7 sunt din Bucureşti şi alte oraşe din România, iar 11 sunt din alte ţări. Workshop-urile se vor concentra în special pe actoria de film (35 de participanţi), scenariu de film (4 participanţi) şi regie de film (6 participanţi).  Cursurile vor fi înregistrate pe DVD-uri, care vor fi vândute apoi creatorilor de film şi studenţilor din întreaga lume.

La finalul sesiunilor de învăţare studenţii vor primi, pe lângă cunpştinţele acumulate şi câte un certificat de participare. În plus, absolvenţii vor avea oportunitatea ca, la finalul cursurilor, să fie angajaţi în echipa „Braşov Film Center“ pentru viitoarele producţii ale centrului.

Alte articole:   Guvernul, pregătit să interzică exportul de cereale și chiar să declanșeze rechiziții de pe piață
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.