blog-logo

Jure Sinkovec a câștigat Cupa FIS de la Râșnov

Jure Sinkovec a câștigat Cupa FIS de la Râșnov

Slovenul Jure Sinkovec este marele câștigător al primei Cupe de vară FIS la sărituri cu schiurile din România, desfășurată sâmbătă, 9 iunie, la Râșnov.

Podiumul concursului a fost completat de cehul Lukas Hlava și de slovenul Robert Kranjec. 33 de sportivi din nouă țări au luat parte la concurs, printre săritori numărându-se și austriacul Thomas Morgenstern şi cehul Roman Koudelka. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Schi-Biatlon (FRSB) în parteneriat cu Primăria orașului Râșnov.

Competiția a marcat deschiderea oficială a centrului de sărituri cu schiurile de la Râşnov, primul astfel de centru din România și din Europa de Sud-Est construit la standarde internaționale. Centrul a fost inaugurat în prezența reprezentanților Federației Române de Schi-Biatlon și a unor oficialități centrale și locale. Proiectul de infrastructură sportivă este rezultatul unui parteneriat public-privat de succes între FRSB, Primăria oraşului Râşnov şi o companie privată.

În cadrul competiției au sărit nouă sportivi din România, patru din Austria, şase din Cehia, doi din Slovenia, patru din Olanda, unul din Bulgaria, doi din Belarus, patru din Ucraina şi unul din Ungaria.

Alte articole:   RAR: Mașină reparată cu colțare pentru gips carton. Fiți atenți unde și cum vă reparați mașina! (Foto)

Întrecerea a cuprins două manșe, în a doua rundă calificându-se primii 30 de concurenți cu cele mai bune rezultate în prima manșă. Toți cei 30 de săritori primesc puncte care vor conta în calificarea la Cupa Continentală de sărituri cu schiurile. Câștigătorul de astăzi, slovenul Jure Sinkovec, a stabilit noul record al trambulinei K64 cu cea mai lungă săritură din concurs: 72,5 metri, doborând recordul de 70 de metri deținut de românul Remus Tudor (Campionatul Balcanic, 11-12 februarie 2012).

România a fost reprezentată în Cupa FIS de la Râșnov de nouă sportivi: Remus Tudor (locul 12), Szilveszter Kozma (locul 14), Valentin Tatu (locul 16), Iulian Pîtea (locul 19), Eduard Torok (locul 23), Ștefan Blega (locul 26), Adrian Vornicu (locul 27), Sorin Mitrofan (locul 30) și Alexandru Mocăniță (locul 32).

Concursul a fost jurizat de o echipă de cinci arbitri din partea Federaţiei Internaţionale de Schi: Christian Kathol (Austria), Ryszard Gunka (Polonia), Franz Rappenglück (Germania), Octavian Munteanu (România) şi Ionuţ Munteanu (România). Delegatul tehnic din partea FIS a fost Fritz Koch (Austria), secondat de Nikolay Korobov (Kazahstan). Directorul competiţiei a fost Paul Ganzenhuber (Austria), asistat de către Puiu Gaspar (România).

Alte articole:   Filarmonica Brașov deschide stagiunea estivală, în Piața Sfântul Ioan 

Thomas Morgenstern, campion olimpic și mondial la sărituri cu schiurile: „Este pentru a treia oară începând din anul 2007 când vin în România și sunt impresionat de ce s-a întâmplat în toți acești cinci ani. A fost o onoare pentru mine să iau parte la această competiție. Am simțit aceeași atmosferă ca în Cupa Mondială în ceea ce privește organizarea și interesul mass media, este extraordinar ceea ce OMV a făcut aici.”

Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon: „Această zi marchează un moment important în istoria săriturilor cu schiurile din România şi reprezintă o dovadă a modului în care un parteneriat public-privat poate funcţiona cu succes. Investiţia OMV în construirea acestui centru de sărituri cu schiurile reprezintă cea mai mare investiţie privată după anii 1990 în sporturile de iarnă din România. Fără această investiţie şi fără sprijinul acordat de către Primăria oraşului Râşnov nu am fi fost astăzi aici, onoraţi de prezenţa unor campioni mondiali şi olimpici care au concurat alături de sportivi români pentru publicul din România în cadrul primei Cupe de vară FIS la sărituri cu schiurile din ţara noastră.”

Alte articole:   Un gălățean și-a făcut praf bicicletele la parcarea subterană de la AFI (Video)

Cupa FIS s-a desfășurat pe trambulina K64 cu dimensiunea de 71 de metri (HS71), cea mai înaltă dintre cele trei care alcătuiesc centrul de sărituri cu schiurile de la Râșnov. Concursul a fost organizat sub egida Federației Internaționale de Schi. În cadrul competiției au sărit nouă sportivi din România, patru din Austria, şase din Cehia, doi din Slovenia, patru din Olanda, unul din Bulgaria, doi din Belarus, patru din Ucraina şi unul din Ungaria.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] desfășurată pe trambulinele de la Râșnov. Detalii despre evenimentul de la Râșnov găsiți aici. Tagged with  centre sportive, concursuri schi, stiri sporturi iarna, trambuline romania […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.