blog-logo

Încă un sondaj, de la FDGR

Încă un sondaj, de la FDGR

Continuând în spiritul transparenţei şi a raporturilor oneste cu electorii, Forumul Democrat al Germanilor din România a decis să facă publice şi datele ultimului sondaj de opinie desfăşurat la domiciliul subiecţilor, comandat Grupului de Studii Sociale din Bucureşti şi realizat în perioada 25-31 mai 2012 pe un eşantion de 1.082 de persoane cu drept de vot din municipiul Braşov, cu o eroare tolerată de +/- 3%.

Implicarea anterioară a membrilor Forumului Democrat al Germanilor din România în atragerea de investiţii străine şi în crearea de locuri de muncă, coerenţa programului electoral vizând efecte de durată în dezvoltarea reală a Municipiului Braşov, dar, mai ales, campania electorală curată, constructivă, diferită de campaniile opulente şi consumatoare de fonduri ale contracandidaţilor, ne menţin în trendul crescător.

Principalul efect este cel pus în evidenţă prin rezultatele privitoare la opinia favorabilă a cetăţenilor faţă de formaţiunile politice. Dacă în urmă cu o lună gradul de încredere era de doar 16,8% (locul III în rândul partidelor în Braşov), la sfârşitul lunii mai Forumul Democrat al Germanilor din România a pe poziţia secundă, cu 28,1% dintre opţiunile alegătorilor.

Alte articole:   Flavia Boghiu (USR) ratează depunerea jurământului pentru mandatul de consilier local

Mai mult, gradul de opinie negativă a electorilor faţă de partidele politice braşovene menţin pe primul loc FDGR, ca fiind formaţiunea cel mai puţin afectată de eroziunea încrederii, cu -27,4%, ceea ce face ca această formaţiune să fie singura care totalizează un scor pozitiv de încredere dintre toate partidele politice aflate pe eşichierul braşovean. Acest rezultat, mult mai important poate decât toate celelalte rezultate în urma acestei cercetării a pieţei politice locale, indică un lucru fundamental:

Forumul Democrat al Germanilor din România este singura formaţiune care beneficiază de notorietate preponderent pozitivă în Braşov, singura în creştere din Braşov, singura care poate să îşi îmbunătăţească scorul electoral până la data de 10 iunie 2012 şi singura care se angajează pentru alegerile parlamentare pe un trend ascendent. Din acest moment nu ne mai pot opri acţiunile denigratoare sau campania negativă ale anumitor candidaţi sau partide. Din acest moment, din fericire, creşterea depinde numai de noi.

Alte articole:   Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Moldovei

În ceea ce priveşte opinia favorabilă faţă de liderii locali, subsemnatul, Christian Macedonschi, candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România se află pe locul trei în ceea ce priveşte opinia favorabilă, cu 18,4%, situat în urma actualului primar, George Scripcaru (PDL) şi a candidatului USL, Cătălin Leonte. În ceea ce priveşte opinia nefavorabilă, rezultatele indică situarea pe primul loc ca imagine neafectată, în comparaţie cu toţi contracandidaţii şi, totodată, singurul care totalizează un scor pozitiv de încredere.

Evident, şi, aş adăuga, din păcate, votul nu se dă în funcţie de încrederea corporată, ci mai degrabă în funcţie de notorietatea candidatului sau a formaţiunii, în funcţie de un anumit fel de insistenţă care nu depinde de realizări, ci de tăieri de panglici.

În aceste condiţii, totuşi, formaţiunea noastră, Forumul Democrat al Germanilor din România a urcat pe locul 4 în intenţia de vot, în proximitatea formaţiunii de pe locul 3. Intenţiile de vot sunt următoarele USL (42,7%) – în scădere, PDL (28,1%) – în scădere accentuată, PP-DD (12,2%) – în creştere, FDGR (8,3%) – în creştere accentuată şi UDMR (3,3%) – constant, astfel:

Alte articole:   Sf. Dumitru, Izvorâtorul de mir - Tradiții și obiceiuri

În aceste condiţii, primele patru formaţiuni politice vor fi, probabil, formaţiunile care vor da viitorii consilieri locali, fără însă ca vreuna dintre formaţiuni să adune peste 50% pentru a putea avea majoritatea.

Subsemnatul, candidatul FDGR la Primăria Municipiului Braşov, se situează pe poziţia a 3-a în opţiunile electoratului, după candidaţii PDL şi PSD, cu 9,8% din opţiunile electorilor.

Rezultatele acestui studiu social sunt încurajatoare în ceea ce priveşte prezenţa formaţiunii noastre politice pentru prima dată în componenţa Consiliului Local al Municipiului Braşov, cu şanse la redistribuire la trei consilieri.

Christian Macedonschi,

candidat la Primăria Braşov din partea FDGR

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.