blog-logo

Parcul din jurul Lacului din Noua, amenajat cu fonduri de la Mediu

Parcul din jurul Lacului din Noua, amenajat cu fonduri de la Mediu

Primăria Braşov a finalizat o investiţie de aproximativ 2,1 mil. lei (490.000 de euro) în amenajarea parcului din jurul lacului Noua, din municipiu.

Investiţia a fost susţinută printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 1,8 mil. lei (420.000 de euro), câştigat de municipalitate prin Fondul de Mediu, Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului.

În completarea acestui proiect, primăria a susţinut din bugetul local lucrările pentru curăţarea şi reamenajare a lacului, precum şi refacerea aleilor existente.

Investiţia a presupus realizarea unor lucrări de reabilitare a zonelor verzi, toaletarea arborilor şi a arbuştilor, plantări, refacerea vechilor alei, înlocuirea mobilierului urban, refacerea podeţului de pe lac şi a iluminatului public. Parcul, întins pe o suprafaţă de 4 hectare, este iluminat cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Reprezentanţii primăriei Braşov spun că în perioada următoare va fi finalizat un alt proiect, ce prevede extinderea şi modernizarea grădinii zoologice din cartierul Noua.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Brașovean de 32 de ani mort în Munții Bucegi
  1. Este foarte bine ca l-au amenajat din nou. Sunt foarte curios insa cat vor rezista aceste lucrari in cartierul „splendid” care este Noua. Mai tin minte o amenajare cu ceva timp in urma. Nu au tinut lucrurile prea mult. In cateva zile tomberoanele erau toate in lac, multe banci rupte, mizerie si un peisaj dezolant in general. Daca aceste lucrari scumpe nu vor fi protejate de catre gardieni publici, care sa isi faca treaba cum trebuie, vor avea aceeasi soarta cu cele dinaintea lor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.