blog-logo

Oamenii de afaceri, faţă în faţă cu candidaţii la Primărie şi Consiliul Judeţean

Oamenii de afaceri, faţă în faţă cu candidaţii la Primărie şi Consiliul Judeţean

Ciprian Vişan, oraganizatorul întâlnirii

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Pro Invest din Braşov a organizat, miercuri, o masă rotundă cu candidaţii la funcţia de primar al Braşovului şi la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, dintre cei 9 candidaţi la funcţia de primar fiind prezenţi Cătălin Leonte (USL), Adrian Ţolovici (PNŢCD), Radu Ioan Miron (PRM), Ovidiu Răzvan Fodor (PP-DD), Ambruş Carol (UDMR) şi Cristian Macedonschi (Frontul Democrat al Germanilor din România), marele absent fiind actualul primar George Scripcaru.

Din partea candidaţilor la funcţia de preşedinte al CJ au fost prezenţi şase din cei 12 – candidatul independent Nicolae Ţucunel, Wolfgang Wittstock din partea Forumului Democrat al Germanilor, Dan Stoian de la Partidul Poporului-Legea Cojocaru, Ionel Fliundra din partea PP-DD, Kovacs Attila UDMR şi Daniel Vereş candidatul PNŢCD, printre absenţi numărându-se Aristotel Căncescu, actualul preşedinte al CJ.

Alte articole:   Cum să creezi o reclamă TV de succes

Temele supuse dezbaterii s-au referit la măsurile administrative şi fiscale pe care candidaţii le au în vedere pentru stimularea investiţiilor autohtone şi străine în zona Metropolitană Braşov, direcţiile de dezvoltare ale turismului braşovean, care sunt în opinia lor perspectivele realizării unui aeroport internaţional la Braşov şi care este viziunea cu privire la constituirea şi includerea în bugetul local/judeţean începând cu anul 2013 a Fondului destinat activităţilor de tineret şi care vor fi criteriile de alocare a resurselor financiare către ONG-urile de tineret.

Răspunsurile au fost, în cea mai mare parte, de ordin general, candidaţii precizând că investiţiile autohtone, cât şi cele străine vor fi o prioritate dacă vor câştiga în 10 iunie, aeroportul fiind principala investiţie a judeţului care ar trebui realizată cât mai repede.

Alte articole:   INS: Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în comerţ, în următoarele trei luni

În ceea ce priveşte turismul, candidaţii la cele două funcţii au spus că este nevoie în continuare de dezvoltarea turismului ecologic şi cultural şi în alte zone ale judeţului, nu numai zona Bran-Moieciu, extinderea domeniului schiabil în zona oraşelor Predeal şi Râşnov, înfiinţarea unor trasee turistice în care turiştii să fie transportaţi cu autobuzele în diferite localităţi din Ţara Bârsei care au monumente istorice deosebit de valoroase. Foarte puţin sau deloc au fost cei care s-au referit la constituirea şi includerea în bugetul local sau judeţean a fondului destinat activităţilor de tineret.

„Formatul mesei rotunde oferă şansa diferenţierii candidaţilor, a platformelor şi soluţiilor propuse, precum şi oportunitatea captării atenţiei formatorilor de opinie din mass-media pentru a adresa întrebări candidaţilor“, a declarat pentru Agerpres preşedintele Pro Invest, Ciprian Vişan.

Distribuie dacă îți place!
  1. Ce rost are acest articol, cata vreme scopul evenimentului a fost diferentierea canditatilor iar voi nu oferiti prilejul acestei diferentieri? De ce nu spuneti ce a prezentat fiecare? Doar pentru ca a lipsit Cancescu? 🙂

    Vedeti sa nu il suparati pe sefu’, nu mai dati numele contracandidatilor! 🙂

    Reply
  2. inca un postac portocaliu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.