blog-logo

Hospice Casa Speranței, premiată pentru două decenii de activitate în România

Hospice Casa Speranței, premiată pentru două decenii de activitate în România

Hospice Casa Speranței a primit premiul I pentru două decenii de activitate și alte două premii pentru proiecte în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Societății Civile, care a avut loc în data de 28 mai, la Opera Națională București.

Proiectele câștigătoare ale Hospice au fost alese dintr-un total de 176 de proiecte și programe înscrise în competiție. Premiul I la secțiunea Programe a fost câștigat cu Proiectul „ Hospice Casa Speranței, 2 decenii de Îngrijire Paliativă în România“, care este o încununare a 20 de ani de activitate în sprijinul celor depistați cu boli incurabile. Hospice Casa Speranței a primit, de asemenea, un premiu de excelență în îngrijire paliativă.

In cei 20 de ani, Hospice Casa Sperantei a oferit servicii gratuite de ingrijire specializata, asistenta sociala si consiliere psiho-emotionala si spirituala unui numar de peste 12.000 de persoane si a instruit peste 11.000 de profesionisti in ingrijire paliativa. Astazi, Hospice Casa Sperantei, pionier in ingrijirea paliativa din Romania, ofera ingrijire paliativa gratuita in Brasov, Fagarasi, Zarnesti si Bucuresti. In cei 20 de ani, Hospice Casa Sperantei a devenit cea mai mare organizatie de ingrijire paliativa din Romania fiind desemnata centru de excelenta in Europa Centrala si de Est.

„Anul 2012 este anul aniversar Hospice Casa Sperantei. Vom celebra impreuna cu prietenii si sustinatorii Hospice, 20 de ani de victorie asupra durerii, 20 de ani in care am fost alaturi de mii de persoane iubite din familiile celor de langa noi. Sunt mii de copii care au putut sa zambeasca si sa-si traiasca copilaria fara durere, sunt mii de adulti care au putut sa se bucure alaturi de familie in demnitate pana la final” a declarat Cristiana Ionescu, Director de Strangere de Fonduri HOSPICE Casa Sperantei.

Premiul I a fost acordat la Sectiunea Comportament civic si participare publica, cu proiectul “ECHIPA HOSPICE la Maratonul international Bucuresti”. Un proiect unic in Romania care a introdus cu succes un concept nou: “fundraising personal”. In 2011 in cadrul Maratonului International Bucuresti, Hospice a avut cea mai mare echipa de alergatori la maraton, peste 250 de participanti care au fost incurajati si instruiti sa stranga fonduri in mod personal pentru cauza Hospice.

Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ

Premiul II a fost acordat la Sectiunea campanii si proiecte de CSR cu Proiectul “Gift Matching Unicredit Bank pentru HOSPICE Casa Sperantei”. Un proiect inedit prin care Grupul Unicredit a motivat angajatii proprii sa se implice activ in sprijinirea cauzei HOSPICE prin organizare de evenimente de strangere de fonduri. Doua dintre aceste initiative au fost: cursa celebrului maratonist Andrei Rosu de la Brasov la Bucuresti, 160 de km fara suport si fara pauza si a lui Stanislav Georgiev, CFO Unicredit Bank, de la Ploiesti la Bucuresti.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.