blog-logo

Descoperiri arheologice la Cetatea Rupea

Descoperiri arheologice la Cetatea Rupea
Cetatea Rupea, foto: adevarul.ro

Cetatea Rupea, foto: adevarul.ro

Arheologii au descoperit o monedă de argint din anul 1640, bătută de principele Georg Wilhelm de Brandenburg, şi un fragment de cahlă cu desenul unui cavaler în timpul lucrărilor de restaurare de la Cetatea Rupea.
În timpul săpăturilor de la parcare s-a descoperit un fost atelier al unui dulgher, iar curăţirea cetăţii de vegetaţie a scos la iveală o parte din zidurile care nu apăreau pe planul de lucru iniţial.

Arheologii au găsit o mulțime de fragemtne de vase din ceramică, oase provenite de la animale şi o ghiulea din piatră, dar și cahle, piese din sticlă, fier, bronz, os, piatră, ceramică de construcţie etc.

Alte articole:   CFR a emis ordinul de reconstrucție a podului feroviar de la Budila, de pe linia Brașov - Întorsura Buzăului

După 3 ani, lucrările de restaurare, de realizare a drumurilor de acces şi de amenajare a parcării se apropie de final. Mai exact, este vorba de reabilitarea celor trei căi de acces spre Cetate, dar şi crearea unui drum nou care porneşte din Cartierul Sinaia. Noua porţiune de drum ce se întinde pe 5 kilometri a fost asfaltată, fiind montaţi şi stâlpi de iluminat public. Tot ce a mai rămas de făcut va fi finalizat până la sfârşitul lunii septembrie, când cetatea va reintra în circuitul turistic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate