blog-logo

Gheorghe Duţu este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale

Gheorghe Duţu este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale

Primul ministru Victor Ponta l-a numit pe braşoveanul Gheorghe Duţu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Decizia primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României.

Gheorghe Duțu a fost deputat  în legislatura 2000-2004, ales în județul Brașov pe listele partidului PSD, unde a fost membru în Comisia parlamentară de supraveghere a SRI. De asemenea, în mandatul 2008 – 2012 a fost ales consilier judeţean PSD.

Numele lui Duţu a fost vehiculat recent în presă, după ce s-a făcut o evaluare la nivel naţional a aleşilor care fac afaceri cu statul. Contractul cu valoarea cea mai mare, încheiat pe o perioadă de 49 de ani, aparţine unei societăţi la care este asociat consilierul judeţean Gheorghe Duţu, membru PSD Braşov. El este asociat la şase firme şi este preşedinte al Fundaţiei pentru Dezvoltare Regională Transilvania Braşov.

Alte articole:   Povestea unei zile care a trecut neobservată

Una dintre firmele la care este asociat, SC Onco Card Invest SRL a semnat un contract de asociere în participaţiune cu Primăria Braşov în vederea construirii unui spital de oncologie, printr-o Hotărâre de Consiliu Local din iunie 2010. Contractul este pe o perioadă de 49 de ani, în care Primăria Braşov a venit cu terenul în asociere, teren care este evaluat la o valoare de 1.390.400 de lei.

Duţu a declarant că rolul său în firma respectivă nu are nicio legătură cu semnarea contractului cu Primăria Braşov, „mai ales că Primăria are altă culoare politică”. „În plus, contractul a fost semnat cu Consiliul Local, iar eu sunt consilier judeţean”, a spus Duţu, citat de Mediafax.

Alte articole:   Octavian Jurma: Pentru prima dată în valul 4, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare

Declaraţia de avere a lui Duţu o găsiţi AICI.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] 2008 este consilier judetean PSD. Potrivit presei brasovene, este asociat la sase firme. Publicatia Newsbv arata ca una dintre firmele la care este asociat, SC Onco Card Invest SRL, la care are doar cinci […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.