Brașoveanul Dumitru Prunariu și-a lansat biografia. Astăzi lansează volumul la Brașov

Brașoveanul Dumitru Prunariu și-a lansat biografia. Astăzi lansează volumul la Brașov

Dumitru Prunariu

Braşovenii sunt aşteptaţi azi, de la 13.00, la Galeria KronArt, la o întâlnire cu Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român. Întâlnire cu braşovenii este prilejuită de lansarea biografiei sale, semnată de Annie Muscă, aceasta fiind, de altfel, prima biografie despre cosmonautul braşovean.

Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu și-a lansat,recent, biografia. Brașoveanul a mărturisit odată cu lansarea volumului „Dumitru-Dorin Prunariu. Biografia unui cosmonaut“ că i-a fost frică până în momentul în care a plecat în spațiu și că acea experiență l-a ajutat să nu se mai teamă niciodată.

Cartea este scrisă de Annie Muscă și conține poveștile evenimentelor inedite din viaţa lui Dumitru Prunariu, precum și beţia alături de colegul cosmonaut Iuri Gagarin.

Dumitru Prunariu s-a născut la 27 septembrie 1952, la Braşov. Este primul şi singurul român care a ajuns în cosmos. Prin zborul lui Dumitru Prunariu în spaţiu, în perioada 14-22 mai 1981, România a devenit a noua ţară din lume care îşi promova capacitatea ştiinţifică în spaţiul extraatmosferic, prin intermediul unui cosmonaut propriu. În expediţia sa, cosmonautul braşovean s-a aflat la bordul navei cosmice „Soiuz 40″ şi al laboratorului spaţial „Saliut-6″.

Prin zborul său în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu a ajuns să fie cel de-al 103-lea pământean în cosmos. În 1981, braşoveanul a primit distincţia de erou al României şi Uniunii Sovietice, pentru îndeplinirea, cu succes, a primei misiuni spaţiale româno-sovietice. Mai târziu, astronautul a primit medalia „Yuri Gagarin” a Federaţiei Astronautice Internaţionale, medalia de aur „Mermann Oberth” şi Ordinul Steaua României în gradul de Mare Ofiţer pentru activitatea sa profesională.

Alte articole:   Tinerii discută despre frumuseţe cu părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oaşa
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap