blog-logo

Soldat austriac, rănit în timpul reconstituirii luptelor din Primul Război Mondial

Soldat austriac, rănit în timpul reconstituirii luptelor din Primul Război Mondial

Sâmbără, între orele 12.00 şi 13.00, era programată reconstituirea unei bătălii între trupele Antantei şi ale Puterilor Centrale, cu efecte pirotehnice, urmată de o ceremonie de comemorare a ostaşilor din ambele tabere, căzuţi în luptă.

Un soldatul austriac, în vârstă de 38 de ani, a fost trasportat de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Din nefericire, medicii vor fi nevoiţi să-i amputeze câteva degete atât de la mâna dreaptă cât şi de la mâna stângă.

„Se pare că bărbatul a folosit o cantitate dublă de praf de puşcă şi încărcătura s-a autoaprins. În urma exploziei, bărbatului i-au fost smulse trei-patru degete de la mâna dreaptă şi două degete de la mâna stângă, care vor trebui amputate. Totodată, el a suferit şi arsuri uşoare pe partea dreaptă a feţei. Bărbatul a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Braşov“, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, lt. Ciprian Sfreja.  Soldatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov.

Alte articole:   Peste 100.000 de cazuri de infecții respiratorii, în perioada 20-26 martie

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, austriacul şi-ar putea pierde şi antebraţul drept. Cel care i-a acordat primul ajutor la faţa locului este paramedicul SMURD Adi Băncilă, cel care a făcut furori la concursul „Românii au talent“ cu sculpturi în legume şi fructe. „El se afla acolo în calitate de invitat şi până la sosirea echipajului SMURD, s-a dezbrăcat de tricou şi i-a făcut rănitului un garou pentru a opri sângerarea, care era foarte puternică”, a mai spus lt. Ciprian Sfreja.

Bărbatul a fost transferat la un spital din Innsbruck, anunţă Mediafax. Pacientul din Austria a fost stabilizat, însă familia acestuia a luat decizia de a fi transferat la un spital din Innsbruck.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.