blog-logo

Hellvig a cerut MAI ajutor pentru a ancheta cheltuirea fondurilor în mandatul Elenei Udrea

Hellvig a cerut MAI ajutor pentru a ancheta cheltuirea fondurilor în mandatul Elenei Udrea

foto: MIX TV

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, la Arad, că a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor ajutor pentru anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea.

Eduard Hellvig a declarat că a avut o discuţie informală cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor în anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea.

„Am cerut ajutor pentru Corpul de control, să ne acorde asistenţă în controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrări derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred că avem nevoie de acest ajutor, competenţa trebuie utilizată pentru a descoperi dacă au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, să ştim ce preluăm”, a declarat Eduard Hellvig.

Alte articole:   Ciucă: Plafonul la energie electrică şi la gaze va scădea, iar limita de consum va creşte

Ministrul a adăugat că „nu e posibil ca pe 27 aprilie şi 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro”.

„De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bugetară cu frenezie înainte de alegeri?”, s-a întrebat ministrul, într-o conferinţă de presă desfăşurată la PNL Arad.

El a spus că anumite proiecte au fost găsite cu probleme, precum o pârtie construită la Braşov, „în care s-au investit foarte mulţi bani, nu doi lei, şi care se surpă„, sau un ştrand la Marghita, pentru care „nu sunt căi de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de înot se face într-un bazin separat”. „Aceste lucruri trebuie ştiute, cineva trebuie să răspundă”, a spus Eduard Hellvig.

Alte articole:   Rezultatele Aniei Caill la Cupa Mondială de la Zauchensee (Austria)

Şeful MDRT a declarat că a dispus anchete la Compania Naţională de Investiţii şi Agenţia Naţională de Locuinţe, unde „s-au făcut foarte multe lucrări care nu au fost eficiente şi sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare către clientela politică”.

Ministrul a spus că a descoperit că s-au contruit săli de sport în localităţi cu doar zece elevi, terenuri de sport în pantă şi lângă văi care le inundă în timpul ploilor sau parcuri în localităţi fără apă şi canalizare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate