blog-logo

DN10, blocat de căderile de pietre

DN10, blocat de căderile de pietre

Potrivit centrului INFOTRAFIC,  circulaţia rutieră este blocată pe DN10 Buzău – Brașov, în zona kilometrului 40, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, ca urmare a ploilor căzute în ultima perioadă.

Șoferii sunt rugaţi să ruleze cu viteză redusă şi atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului.

Cantitatea de precipitaţii înregistrată în judeţul Braşov în ultimele 24 de ore a depăşit 20 l/mp. Cea mai mare cantitate de ploiae căzută s-a înregistrat la Dumbrăviţa, unde s-a ajuns chiar şi la 50 l/mp, în timp ce la Braşov s-au înregistrat 35 l/mp, iar la Babrunca 30 l/mp. Şeful SGA Braşov, Nicolae Ionaşcu, a declarat că aceste cantităţi mari de precipitaţii căzute în judeţ determină specialiştii să acorde o atenţie sporită cursurilor de apă din judeţ, situaţia cea mai îngrijorătoare fiind pe cursul Oltului. „A plouat foarte mult atît la noi în judeţ, cît şi în judeţele vecine. Acest lucru va face ca în următoarele ore debitul de pe Rîul Negru să crească, la fel urmînd a se întîmpla şi cu afluenţii Oltului din judeţ. Este posibil ca, la orele serii, nivelul Oltului la Hoghiz să ajungă la cota de atenţie. Specialiştii noştri urmăresc cu foarte mare atenţie evoluţia hidrologică din întreg judeţul“, a declarat Ionaşcu, pentru Monitorul Expres.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cardul de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Ghid pentru situații speciale

Leave a Reply

Your email address will not be published.