blog-logo

Guvernarea portocalie a distrus sistemul de pregătire a funcționarilor publici

Guvernarea portocalie a distrus sistemul de pregătire a funcționarilor publici

Ca urmare a H. G. 182/13.03. 2012 Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Sibiu, care asigura pregătirea permanentă a funcționarilor din Regiuneab7 Centru a fost transformat într-un punct de lucru și arondat Centrului de la Cluj.
Mai mult decât atât, cunoscuta școală de la Sibiu care a mobilizat sute de primari și ia determinat să obțină finanțări europene pe proiecte realizate cu suportul nemijlocit al specialiștilor de aici, a fost „predată” unei societăți comerciale care se numește Euro-Global Business s.r.l.
S.C. Euro-Global Business s.r.l are probabil competențe deosebite în pregătirea funcționarilor publici și nu este o firmă de casă a președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici – Szakal Andras, cu toate că sunt voci care ne contrazic atâta timp cât acționarii companiei sunt: Kovari Cristian Eugen și Saulean Corneliu Ștefan.
Destabilizarea sitemului de pregătire a funcționarilor publici din Regiunea 7 Centru ia determinat pe președintele senatului Universității Lucian Blaga din Sibiu – Constantin Oprean și pe președintele Fundației de Perfecționare în Administrația Publică să solicite ministrului de interne Ioan Rus și ministrului delegat Victor Paul Dobre analizarea legalității H.G. 182/13.03.2012 care a distrus Centrul de la Sibiu.
În opinia celor doi profesori, hotărârea prin care pregătirea funcționarilor publici din zonă a fost reorganizată încalcă prevederile Legii 315/2004, care stabilește 8 Regiuni de Dezvoltare, în timp ce H.G. – ul în cauză lasă fără personalitate juridică Centrele Regionale de pregătire din Craiova, Sibiu, Călărași și Constanța, contrar prevederilor legale în vigoare.
Pentru a-și demonstra competențele deosebite în zona legislativă dar mai ales în cea de pregătire a funcționarilor, „creatorii” H.G. 182/2012, au modificat modul de transmitere a programelor și proiectelor finațate din fonduri internaționale către nile centre regionale, fără a cere în prealabil acordul finanțatorului.
Solicitarea celor doi profesori de la Universitatea Lucian Blaga și respectiv Fundația de Perfecționare în Administrația Publică are în vedere și dereglările produse de H.G. 182/2012 în derularea procesului de accesare a fondurilor europene, activitate care la Centrul de la Sibiu a funcționat perfect până la apariția actului normativ amintit.
Mai mult decât, solicitarea celor doi are în vedere și transferarea Centrului de Cercetare Nicolaus Olahus de la actualul punct de lucru al fostului Centru de Pregătire, în cadrul Universității Lucian Blaga pentru a nu fi supus startegiilor de destabilizare a sitemului de pregătire permanentă a funcționarului public gestionate de „mințile luminate” dar mai ales „interesate” ale unor membri de seamă ai PDL.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Mai este puțin până se lansează cartea „3în1”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate