blog-logo

Cupa de vară FIS la sărituri cu schiurile va avea loc la Râșnov

Cupa de vară FIS la sărituri cu schiurile va avea loc la Râșnov

Federaţia Română de Schi-Biatlon (FRSB) anunţă organizarea  primei Cupe de vară FIS la sărituri cu schiurile din România, ce va avea loc sâmbătă, 9 iunie 2012, de la ora 15:00, la centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov. În premieră în România, în cadrul competiţiei, unii dintre cei mai buni săritori cu schiurile la nivel mondial vor sări la Râşnov de pe trambulina K64. Austriacul Thomas Morgenster, campion mondial şi olimpic la sărituri cu schiurile, şi slovenul Robert Kranjec, actualul campion mondial la zbor cu schiurile, au răspuns pozitiv invitaţiei adresate de către FRSB şi OMV.

Evenimentul sportiv din luna iunie de la Râşnov  marchează deschiderea publică a centrului de sărituri cu schiurile şi intrarea oficială a României în circuitul internaţional al competiţiilor de profil. Cupa de vară FIS va fi organizată de către FRSB sub egida FIS, cu sprijinul sponsorului oficial, OMV.  Intrarea va fi liberă.

Alte articole:   Sprijin financiar pentru săcelenii care se căsătoresc. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon: „Suntem deosebit de onoraţi şi bucuroşi că România va fi gazda unei competiţii de o asemenea amploare. Organizarea acestei Cupe FIS este o încununare a efortului depus timp de doi ani alături de partenerii noştri, OMV şi Primăria oraşului Râşnov, şi cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la construirea unui centru modern de sărituri cu schiurile la Râşnov, primul din România şi Sud-Estul Europei la standardele Federaţiei Internaţionale de Schi.” 

Concursul va începe la ora 15:00 şi va include două manşe. La prima dintre ele participă toţi sportivii înscrişi în competiţie, intrarea în cea de-a doua fiind permisă primilor 30 de concurenţi cu cele mai bune rezultate în prima rundă.

O echipă de cinci arbitri din partea Federaţiei Internaţionale de Schi va juriza competiţia: Christian Kathol (Austria), Ryszard Gunka (Polonia), Franz Rappenglück (Germania), Octavian Munteanu (România) şi Ionuţ Munteanu (România). Delegatul tehnic din partea FIS este Fritz Koch (Austria), care va fi secondat de Nikolaz Korobov (Kazahstan). Directorul competiţiei va fi Paul Ganzenhuber, asistat de către Puiu Gaspar.

Alte articole:   VIDEO Brașovenii au trimis, în două săptămâni, peste 70 de propuneri de completare a proiectului de buget

Christian Moser, Sponsoring Manager OMV: „Ne bucurăm cu fiecare ocazie în care putem contribui la evoluţia săriturilor cu schiurile în România. De altfel, acesta este şi scopul programului «OMV Move & Jump» lansat în parteneriat cu FRSB în anul 2007. Suntem încântaţi că săritori de top au răspuns invitaţiei noastre şi că publicul din România poate vedea echipa de sărituri cu schiurile a României concurând la Râşnov alături de campioni olimpici şi mondiali.”

Puiu Gaspar: „Invităm toţi iubitorii sportului să vină pe 9 iunie la Râşnov pentru a susţine săritorii români care vor participa la concurs şi pentru a vedea, în premieră în România, săritori internaţionali care au făcut istorie în acest sport.”

Alte articole:   INSP: 863 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 provoacă îngrijorare, cele mai multe cu varianta britanică

Adrian Veştea, Primarul oraşului Râşnov: ,,Această competiţie lansează într-un mod spectaculos Râşnovul în arena competiţională internaţională. Este cel mai important eveniment sportiv din istoria Râşnovului, cea mai preţioasă dovadă că respectăm tradiţia noastră sportivă, dar şi un început cu adevărat olimpic, prin campionii care ne sunt oaspeţi, pentru strategia noastră de a transforma Râşnovul într-un nume respectat la nivel competiţional european. De asemenea, prin astfel de evenimente sunt sigur că oraşul nostru devine una dintre cele mai importante destinaţii naţionale pentru turismul sportiv. Vă aşteptăm la Râşnov să ne bucurăm de frumuseţea şi nobleţea sportului!”

În închiderea competiţiei va avea loc un concert susţinut de Holograf, Antonia, Alex Velea şi Corina.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate