blog-logo

publicitate

Pârtiile noi din Poiana Brașov au „crăpat“

Pârtiile noi din Poiana Brașov au „crăpat“

foto: MIX TV

Pârtiile pe care s-au cheltuit 40 de milioane de euro, din Poiana Braşov, au probleme: pământul a început să se  surpe. Mai mult, și lacul de acumulare are nevoie de lucrări de refacere, la nici cinci luni de la inaugurarea cu mult fast făcută de Elena Udrea și primarul George Scripcaru.

Deja în Poiana Brașov acționează două utilaje de la firma constructoare (omniprezenta Vectra a lui Marcel Butuza), pentru înlăturarea unui bloc din piatră care bloca accesul către lacul de acumulare pentru zăpadă. O bucată de stâncă  s-a desprins din versantul muntos, din cauză că nu s-au efectuat lucrări de consolidare.
Pe porţiuni însemnate din structura pârtiei, covorului de iarbă i-au luat locul piatra şi şanţurile săpate de scurgerile de apă pluvială. O comisie a Festivalului Olimpic al Tineretului European a sosit zilele trecute la Braşov pentru a vedea care este situaţia.
„Au fost colegii mei pe teren. Pe de o parte pentru a continua lucrările nefinalizate, respectiv înierbarea pârtiilor care nu a fost făcută la sfârşitul anului trecut. Pe de altă parte pentru a constata care sunt problemele care au apărut după această iarnă şi primăvară“, a declarat pentru MIX TV Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov.
Domeniul schiabil din Poiana Braşov putea fi realizat cu jumătate din suma cheltuită de guvernul portocaliu, adică peste 31 de milioane de euro, inclusiv TVA. Vestea proastă este că  investiţia încă nu a fost finalizată, cu toate că bugetul a fost depăşit cu 10 milioane de euro!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare
 1. Nu ne mai mira nimic in ziua de azi….era un miracol daca nu se stricau partiile si faceau o treaba buna de la inceput….dar cum cei din PDL impreuna cu Scripcaru trebuiau sa isi mai traga niste banuti ca doar nu le-a ajuns cat au furat!!!! AM impresia ca nu vor exista la noi jocurile olimpice la anul!!!!

  Reply
 2. Oare de ce nu ma mira acest lucru? Cu asfaltul si bordurile se intampla acest lucru an de an. Trebuie si ei sa isi mai burduseasca buzunarele cu banii proveniti din bugetul local.

  Reply
 3. Cu siguranta nu se va tine olimpiada in ritmul asta. Iar cat despre drumurile refacute an de an…de unde credeti oameni buni ca are domnul Scripcaru bani? de pe spinarea noastra pentru ca suntem creduli si ne lasam dusi de nas cu niste peisaje impresionante care nu tin nici macar un sezon.

  Reply
 4. PDL ete masina de furat bani. La Brasov se fura ca in codru. Oare aceasta partie are certificat de garantie? Putem avea acees si noi cetatenii la documentele de garantie si la documentele tehnice?

  Reply
 5. nici nu ar trebui sa ne mai mire ceea ce face domnul Scripcaru…..daca asa crede ca mai primeste cateva voturi se inseala…..

  Reply
 6. Din poze reiese clar ca apa de ploaie a cauzat surparea de teren. Daca se va reusi inierbarea, in max. 2-3 ani solul va fi suficient de fixat incat cantitatile mari de ploaie sa nu strice versantii muntelui.

  Reply
 7. […] a spus că anumite proiecte au fost găsite cu probleme, precum o pârtie construită la Braşov, “în care s-au investit foarte mulţi bani, nu doi lei, şi …“, sau un ştrand la Marghita, pentru care “nu sunt căi de acces, drumuri, canal, iar […]

  Reply
 8. pacat! nu lasati politicul sa decida economicul!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.