Cinci cazuri confirmate la Braşov, de boală Lyme

Cinci cazuri confirmate la Braşov, de boală Lyme

Cinci persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov cu diagnosticul de boală Lyme. Braşovenii au fost înţepaţi de căpuşe. Mai mult, şi un copil de trei ani este suspectat că ar avea această boală.

Medicii fac apel la braşovenii care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă imediat analizele medicale pentru a depista la timp dacă suferă sau nu de această boală care le poate pune viaţa în pericol. Boala Lyme este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sînge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar persoanele infectate pot paraliza sau rămîn cu sechele.
„Cinci pacienţi au serologii pozitive pe Lyme. Numărul cazurilor de îmbolnăviri este mai mare ca anii trecuţi. Persoanele care se ştiu muşcate de căpuşe trebuie să meargă să îşi facă analizele specifice”, a declarat dr. Felicia Constandiş, managerul Spitalului de Infecţioase, pentru Monitorul Expres.  

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Ce naiba asteapta Primaria ??!!! Si cei de la DSP ??? Eu unul ma ofer voluntar sa le duc un pumn de capuse in birouri sau in curtile particulare…poate atunci incep un program de dezinsectie in Brasov. Iar domnului primar…NU ATI CASTIGAT LA BRASOV NICI UN PARIU CU MAIDANEZII !!! A se vedea cartierele Noua, Triaj…sau gasca de vreo 6 patrupezi din centrul civic (Hidromecanica, str Titulescu si Dealul Melcilor…atentie la acest deal…e un loc infestat de toate porcariile orasului ). Brasov…cel mai frumos…bla bla bla….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.