blog-logo

Încă doi urși vor fi aduși la rezervația „LiBearty“ din Zărnești

Încă doi urși vor fi aduși la rezervația „LiBearty“ din Zărnești

Sactuarul Libearty din Zărneşti va primi astăzi  doi locatari, care vor fi aduși din comuna covăsneană Arcuş. Este vorba despre doi  urşi maturi, crescuți timp de 10 ani în curtea unei fabrici de pâine al cărei patron este membru al Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Covasna (AJVPS). Asociaţia Milioane de Prieteni a încercat inutil, timp de cinci ani, să recupereze urşii.

Animalele trăiesc în captivitate într-o cuşcă de 40 de metri pătraţi în curtea unei fabrici de pâine din comuna covăsneană Arcuş. Reprezentanţii AJVPS Covasna susţin că animalele au fost găsite în pădure în urmă cu aproape 10 ani de câţiva copii, pe când aveau doar câteva luni.

Alte articole:   Mandat de arestare pentru un bărbat acuzat de furt calificat!

„De două ori a fost sesizată Direcţia Sanitar Veterinară pentru a lua măsuri însă nimic. Părerea mea este că aceşti domni nu şi-au făcut treaba”, a declarat AICI agent şef principal Teodor Bursuc, de la Secţia de Politie 1 Sfântu Gheorghe.

Angajaţii fabricii au fost agresivi cu intruşii veniţi ieri să constate care este starea animalelor pe care le ţin ilegal în captivitate. „Cel mai probabil aceşti urşi sunt hrăniţi cu pâine uscată şi cu resturi din procesul tehnologic de fabricare al pâinii. În acest fel proprietarii nu cheltuiesc bani pentru a-i întreţine, în schimb o dată la doi ani urşii se reproduc, producând între 1 şi 3 pui care mai apoi sunt vânduţi către circuri, pensiuni turistice sau către grădini zoologice”, ne-a declarat Liviu Cioineag, managerul Rezervaţiei Libearty.
În rezervația de la Zărneşti, patrupedele vor trai alături de ceilalţi 58 de urşi care trăiesc aici.

Distribuie dacă îți place!
  1. Inca o dovada a primitivismului mioritic … Sa ti ursi sa ii reproduci ca sa ii vinzi la circuri si gradini zoologice si la pensiuni?
    PENIBIL. Reprezentantii DSV-ului sesizat timp de 5 ani de zile si care nu au facut nimic ar trebui dati in udecata sa simta macar cativa ani de puscarie. Niste jegosi.
    Si sa nu credeti ca e un caz singular. Se fac sesizari la organele abilitate de ani de zile legat de diversi ursi tinuti in custi ca sa distreze plebea asta imputita peste tot in tara.
    Poate acest caz, va constitui un precedent si autoritatile nu vor mai tergiversa demersurile persoanelor fizice sau ONG-uri de a se trece la normalitate. Nici un animal salbatic nu ar trebuii tinut in captivitate. Singura exceptie ar trebuii sa fie animalele ce sunt salvate din situatii critice, ce nu ar mai putea supravietuii in salbaticie. Si in acele cazuri animalele trebuiesc sterilizate si tinute in conditii decente … nu custi de cativa metri patrati inconjurate de caini ca sa le streseze 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate