blog-logo

Un nou atac la George Scripcaru din partea independentului Stoica Enache

Un nou atac la George Scripcaru din partea independentului Stoica Enache

Candidatul independent la Consiliul Local Braşov, Stoica Enache, a criticat dur dezinteresul Primăriei Brașov și, implicit, a primarului George Scripcaru, asupra a ceea ce se întâmplă în piețele agroalimentare, într-un articol publicat în Transilvania Expres, ziar pe care îl conduce.

Stoica Enache spune că administraţia publică locală trebuie să caute a oferi cetăţenilor posibilitatea de a cumpăra alimente cât mai naturale şi la un preţ rezonabil. „Nu este vorba de a introduce mercurial sau de alte chestiuni care sunt departe de principiile economiei de piaţă. Ceea ce eu propun şi, dacă voi fi ales consilier local, voi promova ca şi proiect de hotărâre, cu suportul comunităţii braşovene, ca în pieţele agroalimentare din municipiu să fie admişi doar producători din România de legume, fructe, flori, în special mici producători“, spune Enache, chestiune care, însă, nu s-a regăsit în ziarul domniei sale în ultimii patru ani, ci doar acum, în prag de alegeri, în rest remarcându-se prin articolele pozitive la activitatea Primăriei și a pimarului George Scripcaru.

Alte articole:   Lidl va reduce oferta de carne din magazine și ne vrea vegetarieni

Acum, Enache a remarcat și el faptul că în piețele din Brașov există o adevărată mafie, protejată și acceptată de Administrația Piețelor de la Primăria Brașov: „Vor fi stimulaţi şi producătorii autohtoni, sufocaţi, actualmente, de reţelele de intermediari, de marii importatori care aduc în ţară mărfuri îmbibate de chimicale, care arată toate la fel şi nu au nici un gust. Mai propun ca acele certificate de producători să fie verificate la primăriile de unde provin cei ce doresc să vândă în pieţe, pentru a nu mai avea – cum s-a mai descoperit – cazuri de aşa-zişi producători de kiwi din Adâncata sau de banane din Sălaj“.

Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

Această chestiune a fost subiect de campanie mediatică, dar la acel moment dl. Stoica Enache era peocupat de câr de frumoase sunt panseluțele și giratoriile și de lipsa magnoliilor din municipiu.

Distribuie dacă îți place!
  1. E bine sa mai citeasca si Scripcaru acuzele aduse de Stoica Enache. Poate va reusi sa transforme pietele in locuri unde taranii sa-si vanda marfa. Preturile sunt umflate de intermediari. Scripcaru ar face bine sa mai reduca mafia din pietele brasovene. Dar,din pacate, Scripcaru e interesat doar de flori si sensuri giratorii.

    Reply
  2. bineinteles ca mici producatori care muncesc luni de zile pentru a cultiva recolta nu au loc deoarece acestia nu ii aduc niciun beneficiu financiar domnului scripcaru…. el prefera sa sprijine mafia pietelor, intermediarii cumpara marfa de la producatori la pretui de nimik si le vand la niste preturi umflate pe piata, la aceasta afacere doar cel care munceste si incearca sa isi castige un ban corect are de pierdut…. tipic primarului George Scripcaru; zilele trecute am fost la o intalnire cu domnul Catalin Leonte candidat USL la primaria Brasov (http://www.facebook.com/ViitorulPrimar ) si acesta a fost foarte interesat de rezolvare acestei probleme…

    Reply
  3. chiar de dimineata am citit un articol in care scria ca un mic producator care cultiva cartofi a ajuns sa ii vanda cu 0.20 Lei/kg(20 bani pe kg), si nu sa ii vanda in piete ci pe strada pt ca in piete nu i s-a dat voie sa intre…..este strigator la cer…omul acela a investit peste 30.000 de lei in masini agricole, seminte, si tot ce ii mai trebuia pt a cultiva si a ajuns sa isi vanda productia la pretul unui pachet de chibrite!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.