Tinerii din PSD și PNL solicită public Universității Transilvania să nu mai facă politică!

Tinerii din PSD și PNL solicită public Universității Transilvania să nu mai facă politică!

Conform HCL nr. 624/28.10.2011, municipiul Braşovsubvenţionează 50% din costul biletelor pe transportul în comun, iar potrivit prevederilor art. 205, alin.2 din Legea Educației Naționale nr.1/2011 Universitatea Transilvania din Braşov va deconta şi cealaltă jumatate, în aceste condiţii abonamentele pe transportul în comun sunt gratuite. Dreptul de a beneficia de abonamente gratuite este al tuturor studenţilor şi acestea trebuie distribuite pe căi accesibile tuturor, fără nicio implicaţie politică.

„Prin intermediul acestei scrisori, cerem, în mod public, conducerii Universităţii Transilvania să trateze această problemă cu transparenţă şi să nu implice politicul în drepturile pe care le au studenţii. Distribuţia abonamentelor poate fi făcută prin intermediul administraţiei fiecărui cămin sau prin casieriile RAT, nu prin ASUT, respectiv prin Laurenţiu Lukacs, organizaţie afiliată PDL-ului. Clasa politică nu are ce căuta în organizarea internă şi în administrarea Universităţii Transilvania. Studenţii nu trebuie să devină masă de manevră sau electorat cumpărat prin drepturi de care ei trebuie să benefiecieze“, se arată într-un comunicat de presă semnat de liderul tineretului social-democrat Brașov, Răzvan Ioniță.

„Actul educaţional trebuie respectat şi considerăm că manipularea, pe orice căi, a studenţilor în scopuri politice şi electorale este josnică. Studenţii merită să le fie respectate drepturile şi demnitatea de a decide. Încercarea de a-i cumpăra prin diverse tertipuri şi mai ales, folosirea imaginii universităţii în scopuri politice aduce doar prejudicii acesteia. Avem încredere că Universitatea Transilvania, prin factorii săi de decizie, va lua măsurile necesare pentru a nu deveni pionul jocurilor politice“, se mai precizează în respectivul comunicat.

Și Clubul Studenţesc Liberal Braşov, în colaborare cu Tineretul Naţional Liberal Braşov, organizează până în data de 4 mai 2012 o acţiune de strângere de semnături pentru acordarea biletelor şi abonamentelor cu reducere de 50% pentru studenţi direct de la chioşcurile şi ghişeele RATBV. Aceste semnături vor fi depuse la Primăria Braşov.

Din 2 aprilie 2012, aceste facilităţi nu au mai fost acordate de către Universitatea Transilvania, iar până la acea dată au fost acordate de către administratorii de cămine pentru toţi studenţii.

De asemenea, Clubul Studenţesc Liberal Braşov solicită ca municipalitatea să instaleze în staţiile de pe strada Lungă ce au ieşire/intrare către campusul Memorandului, de pe strada Lungă, Braşov, automate pentru bilete care ar fi benefice în acea zonă şi pentru locuitorii din cartier, având în vedere că în acele staţii nu există un chioşc sau ghişeu RATBV şi cele mai apropiate staţii sunt la 15 minute de mers pe jos.

Clubul Studenţesc Liberal Braşov invită toţi studenţii să semneze acest tabel la sediul municipal al PNL Braşov, str. Mureşenilor, nr. 10, pentru ca aceste solicitări să fie îndeplinite de către Primăria Braşov.

Pozițiile PSD și PNL survin după ce liderul unei asociații studențești, vădit politizată, condusă de un etern student, Laurențiu Lukacs, lider la PDL, a primit exclusivitate de a distribui abonamentele RAT către studenți. Persoana în cauză se regăsește pe listele de consilieri județeni ai PDL.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. ce poza veche ati pus si voi……..cum ati putut? de unde o mai aveti?

    Reply
  2. nu este o noutate impunerea crezului politic in PDL la Tansilvania,gen daca ai bricheta PDL la examen ai trecut :))))

    Reply
  3. […] Tinerii din PSD și PNL solicită public Universității Transilvania să nu mai facă politică! […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.