blog-logo

Un avion ușor a aterizat forțat la Vlădeni

Un avion ușor a aterizat forțat la Vlădeni

foto> codlea-info.ro

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla o singură persoană a aterizat forţat în judeţul Braşov, joi seară, între localităţile Vlădeni şi Perşani, la ora transmiterii acestei ştiri pilotul primind îngrijiri de la un echipaj medical.

Pilotul,  Mircea Tamaș, care are 46 de ani, a refuzat să fie transportat la spital. Bărbatul este din Braşov şi din primele informaţii el venea cu avionul de la Sibiu şi se îndrepta spre Bacău. Pilotul a spus că a încercat o aterizare forţată din cauza vremii, din cauza unei defecțiuni la motor. Avionul aparţine unei firme din Bacău.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ion Gonţea, incidentul aviatic s-a petrecut, joi seară, în jurul orei 20.30, la 200 de metri de DN1, când la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel că un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat între localităţile braşovene Vlădeni şi Perşani, la aproximativ 30 -35 de kilometri de municipiul Braşov, în apropierea unei zone împădurite.

Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria

Prefectul a declarat că la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar la ora actuală echipajul medical acordă îngrijiri pilotului, care „se pare că a fost uşor rănit”.

„Apelul a venit la Serviciul unic 112 de la un şofer care circula pe DN1 şi care a văzut din maşină ce s-a întâmplat. Echipajul de intervenţie a ajuns la faţa locului foarte rapid, în cel mult un sfert de oră”, a mai spus prefectul Ion Gonţea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că în momentul în care echipajul ISU a ajuns la locul incidentului, pilotul era în afara avionului, fiind în stare de şoc. „I s-a acordat primul ajutor, este conştient, era pe picioarele lui când l-am găsit. El refuză să fie transportat la spital”, a spus Sfreja.

Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria

El a mai spus că a încercat o aterizare forţată din cauza vremii, aparatul de zbor răsturnându-se imediat după aterizare. Potrivit primelor date, avionul de mici dimensiuni ar fi proprietatea personală a pilotului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.