MedLife Eva lansează prima unitate de naștere naturală acreditată conform normelor internaționale

MedLife Eva lansează prima unitate de naștere naturală acreditată conform normelor internaționale

Maternitatea MedLife Eva, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piaţa serviciilor medicale din România, lansează astăzi prima unitate de naştere naturală din România conform normelor organizației internaţionale IMBCO* (International MotherBaby ChildBirth Organization). Astfel, MedLife Eva devine prima maternitate din România acreditată ca Spital Prieten al Naşterii, programul de acreditare fiind coordonat de Asociația Mame pentru Mame.

Noua unitate de naştere naturală include sală de nașteri normală și în mediul acvatic, precum și rezerve dotate cu dispozitive speciale care permit mămicilor să nască în poziții cât mai confortabile, reducând la minim durerea și disconfortul. De asemenea, unitatea de nașteri va pune la dispoziție o serie de servicii, unice în România, care vor îmbunătăți semnificativ experiența nașterii. Astfel, viitoarele mămici vor avea la dispoziţie consultant în alăptare acreditat ILCA, expert maternolog, psiholog cu competenţă în terapia cuplului, posibilitatea de a naşte cu Doula (persoană specializata care cunoaşte gravida şi oferă sprijin fizic, sufletesc şi spiritual în timpul sarcinii, naşterii şi în primele săptămâni după naştere, dar care nu se implică medical), cursuri Lamaze, cursuri de Hypnobirthing (metodă de control a durerii), educaţie prenatală şi cursuri de îngrijire a perineului.

Adițional, maternitatea MedLife Eva aduce ca noutate implementarea și asumarea Planului de Naștere. Acesta reprezintă un document cu valoare de contract, prin care viitoarele mămici își exprimă în scris opțiunile în ceea ce priveşte modul în care se va desfăşura naşterea chiar de la începerea travaliului și până la tăierea cordonului ombilical, în cazul în care totul decurge normal şi nu apar complicaţii. De asemenea, planul de naștere este considerat un instrument de comunicare prevăzut în circuitul de activitate al unui Spital Prieten al Nașterii, fiind respectat de întregul personal medical.

“Sunt foarte fericit că am reuşit să implementăm acest proiect pilot, la cererea unui număr mare de mămici, de la care am tot auzit în ultimii ani faptul că îşi doresc să poată avea o astfel de alternativă, care nu exista la noi în ţară până acum. Noi nu reinventăm roata ci punem accent pe faptul că naşterea este un proces fiziologic normal, nu o boală. Am pus la punct un pachet complet de servicii medicale care au în centru binomul mama-bebeluş şi ajută viitoarele mămici să aibă parte de o naştere sănătoasă şi o experienţă pozitivă, fără intervenţii medicale de rutină aplicate în exces, a declarat dr. Aurel Ionel, directorul maternităţii MedLife Eva.

„ Realitatea din România în ceea ce priveşte modul în care se naşte, este din păcate una dură. În cadrul asociaţiei pe care o conduc iau contact zilnic cu zeci de femei care îmi spun că experienţa naşterii este încă una traumatizantă în maternităţile din ţara noastră. Acreditarea pe care o acordăm astăzi maternităţii MedLife Eva este o premieră şi reprezintă garanţia faptului că naşterile se vor desfăşura conform modelului IMBCO deîngrijire a binomului mamă-bebeluş care promovează sănătatea şi confortul tuturor femeilor şi bebeluşilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării, stabilind astfel un standard de top al excelenţei in domeniul îngrijirilor maternale, a declarat Ana Măiţă, Preşedinte al Asociaţiei Mame pentru Mame.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 246. Cu puțin timp în urmă, anunțate încă 17!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.