Angajatorii brașoveni se tem de legislația muncii!

Angajatorii brașoveni se tem de legislația muncii!

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Braşov

Inspectorii de muncă sunt mulțumiți de modul în care angajatorii brașoveni au înțeles să respecte legislația muncii, fapt reflectat în scăderea la jumătate a sancțiunilor aplicate pentru muncă la negru.
Astfel, în primul trimestru al anului 2012 din 945 de controale efctuate, doar 35 de angajatori au fost sancționați pentru utilizarea muncii fără forme legale, adică 3,02 % din totalul angajaților verificați, procent care este la jumătatea celui din perioada similară a anului trecut.
În primul trimestru al anului în curs, inspectorii de muncă au formulat cinci plângeri penale pentru 5 angajatori care au primit la muncă mai mult de 5 persoane cărora nu le-au întocmit contracte individuale de muncă, anterior începerii activității.
În cadrul activității de control, inspectorii de muncă au returnat unui serviciu specializat de la Poliția Brașov, 2 dosare care au primit în cele din urmă dispoziția de începere a urmăririi penale pentru muncă la negru, deși în prima fază polițiștii hotărâseră că nu se întrunesc elemntele declanșării procedurilor de urmărire penală.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: Turiştii şi navetiştii sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu noul coronavirus
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate