Mihai Marinescu, locul doi la Silverstone!

Mihai Marinescu, locul doi la Silverstone!

Mihai Marinescu a pornit de pe prima poziție a grilei de start în cea de a doua cursă a weekend-ului de la Silverstone după ce a dominat sesiunea de calificări. Acesta este al doilea pole position obținut de Mihai Marinescu în F2 după cel de la Monza din 2011. precizează autostiri.ro.

Pilotul brașovean a reusit si un timp record pentru un tur de pista la Silverstone in calificari. Cu 1 min 46 sec 734, Mihai Marinescu Mihai a fost  mai rapid cu 117 miimi de secundă comparativ cu timpul stabilit de Zanella în sesiunea de calificări de ieri.

Locul doi obținut pe 15 aprilie la Silverstone reprezintă al cincelea podium al unui pilot român în Formula 2

Locul doi obținut pe 15 aprilie la Silverstone reprezintă al cincelea podium al unui pilot român în Formula 2, după ce sezonul precedent brașoveanul s-a clasat de patru ori pe podium câștigând și o cursă la Monza.

„Am făcut o cursă constantă, ţinându-i piept lui Luciano Ba­cheta, chiar dacă el a fost, încă de la start, aproape de mine. Sunt deza­măgit că am pierdut cursa în final. Acum, vom vedea ce avem de îm­bunătăţit pentru week-end-ul de la Portimao. Mă bucur pentru acest debut de an competiţional, întrucât la final constanţa este cheia. Sper să pot participa la toate cursele din acest sezon, pentru a conta în lupta pentru podiumul clasamentului general”, a declarat Mihai Marinescu după festivitatea de premiere.

Alte articole:   Admitere liceu 2020. IȘJ Brașov a publicat lista cu numărul de locuri și mediile de admitere de anul trecut

 

Plecat din pole positon Mihai Marinescu a reusit sa domine cursa si sa-si conserve pozitia de lider 19 tururi.

Pilotul englez Luciano Bacheta a folosit  boost-urile. In turul cu numărul 20 britanicul a reușit să-l depășeasca pe Mihai.

Boost-ul mărește puterea motorului pentru 6 sec aceasta ajungând de la 425 CP la 500 CP. Într-o cursă sunt permise 8 acționări ale boost-ului, cu condiția să fi la mai puțin de o secundă de mașina din față. Într-un tur sunt permise doar două acționări ale boost-ului, iar pilotul care este lider nu are voie să îl utilizeze având în vedere că nu are nici o mașină în față.

Iată ce a declarat Mihai Marinescu pe blogul său, mihai-marinescu.ro :

“Am făcut o cursă constantă și am reușit să îi țin piept lui Luciano (Bacheta) chiar dacă a fost încă de la start aproape de mine. Sunt dezamăgit că am pierdut cursa în ultimile două tururi, acum vom vedea ce avem de îmbunătățit pentru weekendul de la Portimao. Mă bucur pentru acest debut de sezon pentru că la final constanța este cheia. Am reușit să fiu constant în acest weekend și sper să pot participa la toate cursele din acest an pentru a conta în lupta pentru top 3-ul clasamentului general.”

Dupa cele doua curse din debutul de sezon Mihai Marinescu se afl pe pozitia a 2-a a clasamentului general cu 30 de puncte.

Alte articole:   VIDEO Primăria Braşov acordă facilităti fiscale de 10 milioane de lei societăţilor afectate de pandemie!

Rezultate cursa 2 Silverstone

1. Luciano Bacheta, 21 laps
2. Mihai Marinescu, +1.137s
3. Alex Fontana, +6.279s
4.Daniel McKenzie, +7.232s
5. Mathéo Tuscher, +8.202s
6. Dino Zamparelli, +13.461s
7. Markus Pommer, +16.943s
8. Christopher Zanella, +18.093s
9. David Zhu, +18.562s
10. Hector Hurst, +20.676s

Următorul weekend de cursă din F.I.A. Formula 2 este programat peste două săptămâni – 27-29 aprilie – pe circuitul portughez Algarve.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.