blog-logo

Pelerinaj de Paşte la Schitul Colţul Chiliilor

Pelerinaj de Paşte  la Schitul Colţul Chiliilor

Schitul „Colţul Chiliilor“ a fost reînfiinţat în anul 2001, pe locul unei vechi vetre monahale, a cărei existenţă este atestată în 1723, dar care a fost distrusă în 1781. Aşezământul cuprinde corpul de chilii şi paraclisul. În anul 2009, a avut loc sfinţirea bisericii din lemn, nou construite.
Pe lângă faptul că este un monument cu o profundă încărcătură spirituală, căpătată de-a lungul secolelor, locul de reculegere şi rugăciune al zărneştenilor în vremuri de restrişte a devenit şi un principal obiectiv turistic al oraşului, la Schit venind anual sute sau chiar mii de credincioşi, din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate.
Schitul „Colţul Chiliilor“ face parte integrantă din idenitatea Zărneştiului, dar şi a judeţului, astfel încât nu a fost neglijat de autorităţile judeţene, respectiv Consiliul Judeţean Braşov, prin implicarea directă a preşedintelui instituţiei, Aristotel Căncescu.
„La solicitarea comunităţii locale, preşedintele Consiliului Judeţean a propus plenului alocarea de fonduri pentru continuarea lucrărilor de ridicare a sfântului lăcaş de cult, care încă nu a fost finalizat“, a declarat consilierul judeţean PNL Claudiu Cornea.
Alături de sprijinul primit de la administraţia judeţeană, şi oamenii de afaceri locali şi autoritatea locală s-au implicat în construirea schitului. Însă, principalul merit îl au credincioşii zărneşteni, care au pus mână de la mână şi au făcut donaţii sau au muncit efectiv la ridicarea construcţiilor.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Lucian Pătrașcu, PSD Brașov: „Junii Brașovului au nevoie de un monument statuar dedicat lor”
  1. UN LOC DE RUGACIUNE SI MEDITATIE SUPERB.

    Reply
  2. […] ar fi cam acesta: mergem pe șosea până în Zărnești, de unde vom urca pe potecă la schitul Colțul Chiliilor, vom coborî în drumul dintre Zărnești și Plaiul Foii, vom intra pe drumul forestier de pe […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.