blog-logo

Reversul medaliei în democraţie

Reversul medaliei în democraţie

Vin alegerile locale. Moment în care fiecare dintre noi va merge sau nu la vot. Cei care nu vin la vot, după alegeri au dreptul să tacă, în cazul în care nu le va conveni ceea ce vor face sau nu vor face viitorii edili. Cei care mergem la vot, o vom face fiecare după cum credem că este mai bine pentru noi.
Însă, ce mai putem face dacă opţiunile noastre de vot ajung un preş pentru o majoritate vremelnică, pentru care jocurile democraţiei nu contează, pentru că restul lumii trebuie să facă „ciocul mic, că ei sunt la putere“?
Şi voi veni cu un caz concret. Iulian Mara a fost ales pe lista de consileri locali ai PNL în urmă cu patru ani. Pentru că, pe vremea cât a fost şef la Protecţia Consumatorului, Mara l-a criticat pe Scripcaru că nu ia măsuri să oprească abuzurile de la CET, care factura sume exorbitante către populaţie, vicepreşedintele PDL Scripcaru a dat ordin camarillei portocalii să nu-l valideze consilier local. Şi asta nu pentru că ar fi fost incompatibil sau nu ar fi fost respectate prevederile Legii alegerilor locale. Nu. Pentru că aşa „vrea“ muşchii lor.
Acum, pedeliştii sunt speriaţi. Pe ultima sută de metri prelungesc contractele firmelor de casă la comanda lui Scripcaru, fac tot ce se mai poate face: vor fi minoritari în viitorul Consiliu Local. Dacă USL nu-i validează, pentru că asta este „democraţia“ promovată de PDL? Şi rămân pe tuşă ditamai personalităţile PDL de care nu a auzit nimeni, precum Elena Felegean sau Teodor Chiciudean…

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   SNPPC: Polițiștii nu agreează o nouă lege a salarizării, dacă actuala nu se aplică integral
 1. Nu cred ca mai exista in tara noastra vriun oras in care sa nu fie validati toti consilierii locali care au rezultat in urma votului. Scripcaru si consilieri locali ai PDL sunt niste infractori pentru ca nu au respectat decizia electoratului si trebuie sa mearga la puscarie.

  Reply
 2. Trebuie sa fii cel putin decervelat ca sa mai pui stampila pe PDL.

  Reply
 3. Scripcaru si gasca lui au facut ce au vrut in ultimii 4 ani in Brasov. Inclusiv in Consiliul Local au primit doar pe cine au vrut ca si consilieri. Pentru ei se pare ca legile si Constitutia tarii nu sunt importante. Dar din vara vor deveni litera de lege pentru ei.

  Reply
 4. „Cei care nu vin la vot, după alegeri au dreptul să tacă, în cazul în care nu le va conveni ceea ce vor face sau nu vor face viitorii edili.”

  Deci daca nu vin la vot am dreptul sa tac daca nu imi convine ce fac alesii.
  In schimb daca merg la vot ce drept am daca nu imi convine ce face cel ales? Sa vorbesc? Pai si ce demisioneaza alesul daca vorbesc? NU … ce altceva pot sa ii mai fac AZI … nu peste 4 ani? Cred ca orice idee imi trece prin cap despre ce as putea sa ii fac nu este legala. Deci … totusi de ce trebuie sa merg la vot?
  Din pacate cat timp cel pe care eu il votez poate face absolut orice are chef dupa ce este ales fara ca eu sa pot cu adevarat sa ii mai fac ceva ACUM (nu peste 4 ani … ca 4 ani e mult), nu mi se pare corect sa acuzi pe cei ce nu vin la vot. Este cea mai normala treaba sa nu mergi la vot atata timp cat ai doar jumatate de drept (adica ai dreptul sa il pui azi acolo, dar nu ai si dreptul ca maine sa il zbori daca deraiaza de la ce a promis ca face).
  Oricum … chiar daca nu merg la vot am aceleasi drepturi ca si cel care a mers la vot. Ba mai mult … macar situatia de rahat nu mi se datoreaza mie, fiindca nu eu am votat pacaliciul din fruntea cetatii !

  Reply
 5. […] a început după ce a aflat că noua majoritate din Consiliul Local nu îi va valida mandatul. În luna aprilie, anticipam posibilitatea de a „răsplăti“ cu aceeași monedă măgăria de a… în Consiliul Local. Evident, ar fi fost o nouă măgărie, la fel de nedemocratică, precum cea a […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.