blog-logo

Avertizare de cod galben – ploi, lapoviță, ninsori!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în 20 de judeţe ale ţării, valabilă de duminică, ora 18.00 până luni la ora 15.00.

Potrivit avertizării transmise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de duminică, ora 18.00, şi până luni, la ora 15.00, vremea se va răci accentuat în toată ţara.

În Transilvania, Moldova şi în zona montană, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. „Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 km/h, îndeosebi în estul ţării, şi de peste 80…90 km/h la munte”, se arată în avertizarea transmisă de meteorologi.

Alte articole:   VIDEO Incendiu la o casă și o magazie, din Timișul de Sus

De asemenea, duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum şi în centrul şi estul ţării, local putând depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Mureş, Bacău, Vaslui, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi şi parţial în Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov