Hospice „Casa Speranţei“ aduce alinarea bolnavilor fără speranţe şi la Zărneşti

Hospice „Casa Speranţei“ aduce alinarea bolnavilor fără speranţe şi la Zărneşti

Îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea completă a persoanelor cu boală incurabilă, uşurându-le suferinţa şi oferindu-le sprijin în aceste momente dificile.
Fundaţia Hospice „Casa Speranţei“, înfiinţată în urmă cu două decenii pentru a răspunde nevoilor acestor grupuri vulnerabile a extins în 2009 aria de acoperire a serviciilor şi către zonele rurale din jurul localităţilor Zărneşti şi Făgăraş.
„Echipa din Zărneşti se bucură de sprijinul autorităţilor locale şi a Spitalului Orăşenesc «Tiberiu Spârchez», care au oferit încă de la înfiinţare spaţiul necesar pentru echipa interdisciplinară (medic, asistent medical, asistent social şi psiholog) şi pentru organizarea grupurilor de sprijin cu membrii familiilor afectate“, ne-a declarat Andreea Răchiţeanu, coordonatorul echipei de la Zărneşti.
În prezent, sunt vizitaţi la domiciliu pentru a acorda îngrijirea necesară 15 pacienţi adulţi şi 10 copii. Adulţii sunt persoane diagnosticate cu boli oncologice, iar copiii suferă de malformaţii congenitale, distrofii neuromusculare şi alte boli cu prognostic de viaţă limitat.
Aria de acoperire a serviciului Zărneşti este oraşul Zărneşti şi comunele învecinate: Bran, Moeciu, Poiana Mărului şi Vulcan.
„Pentru a asigura creşterea calităţii vieţii acestor oameni cu prognostic de viaţă limitat contăm pe sprijinul medicilor din comunitate, cu care echipa colaborează, al autorităţior, dar şi a tuturor celor care doresc să se implice pentru a alina suferinţele bolnavilor în fază temrinală. Menţionam că serviciile hospice sunt oferite în mod gratuit beneficiarilor şi ne bucurăm de orice sprijin primit din partea celor care doresc să contribuie la îngrijirea acestor pacienţi“, a precizat Andreea Răchiţeanu.
Persoanele interesate de serviciile Hospice o pot suna, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, pe asistenta medicală Oana Tămârjan: 0771.440.575.

Alte articole:   EXCLUSIV Sondaj al Federației Naționale a Părinților: 80% nu cred în eficiența școlii online
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. buna ziua ma numesc Stefan Florin . vin cu o rugaminte la dumneavoastra daca vreti si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca toti oamenii. Ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna, iar din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la oamenii care ne dau bani pe datorie si la magazinele care ne dau de mancare pe datorie iar noi numai ramanem cu nimic. Tata a picat intr-o depresie din cauza neajunsurilor, a fost la spital iar acum are pensie pe caz de boala, si are o pensie de 150 de lei. eu sunt la liceu, ma duc in fiecare zi la scoala fara mancare, fara nimic, cand vin acasa daca e de mancare mananc, daca nu, nu/ mergem la magazin sa ne dea pe datorie. Apa a dat-o in judecata pe mama ca nu a mai platit-o de foarte mult timp si are de dat 18 milioane de lei vechi, si nu avem de unde. iar din cauza asta tata a intrat in depresie si are pensie pe caz de boala. Nici nu vreau sa ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna pentru ca nu avem nici macar un cozonac sa punem pe masa. va rog sa ma credeti. va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem si noi ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc. va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati 0731806200 va multumesc

    Reply
  2. Doamne ajuta ma numesc ana maria am 25 de ani Am doi copii am si eu rugamintea la dvs dac doriti sa ma ajutati si pe mine cu ce doriti alimente haine etc va rog din tot sufletu ajutatima si pe mine. 0756437223.dac doriti sa ma ajutati ast un rasp.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.