Peste un milion de lei pentru „Circuitul turistic medieval în Transilvania“

Peste un milion de lei pentru „Circuitul turistic medieval în Transilvania“

În cadrul Transylvania Tourism Fair Brașov a fost prezentat proiectul de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania pe care Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes (ARPCPS) îl desfășoară cu ajutorul unei finanțări în valoare totală de 1.035.576,16 lei.

Proiectul ”Circuit turistic medieval în Transilvania” cuprinde realizarea unor materiale de promovare (broșuri, calendare, agende, hărți turistice etc.) și a unui portal de promovare ce conține informații complete despre cetățile, castelele și bisericile medievale fortificate din județele Brașov, Mureș și Sibiu (www.transilvania-medievala.ro).

”Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-și construiască propriul circuit în funcție de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziție. Astfel oricine se bucură de cel puțin o zi liberă are acum posibilitatea de a câștiga mai mult decât odihnă și relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradițiile, istoria și cultura Transilvaniei”, a declarat Horia Moașa, președintele ARPCPS.

Pe lângă materialele și portalul de promovare, asociația va organiza o caravană de expoziții foto de mari dimensiuni cu obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu în șase orașe importante din România: ”Această caravană va începe în Brașov, în data de 6-8 aprilie 2012, în Piața Sfatului și va continua în Tg. Mureș, Sibiu, București, Timișoara și Iași. Încercăm să aducem obiectivele medievale din Transilvania mai aproape de oameni și să-i determinăm să ia parte la diverse circuite medievale din Transilvania. Pe tot parcursul caravanei vom avea susținerea unei campanii media puternice în ziare, la radio și televiziuni”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreședintele ARPCPS.

Alte articole:   Polițiștii locali au găsit o fetiță de 3 ani și au înapoiat-o mamei

În cadrul conferinței au făcut lobby pentru circuitul turistic medieval din Transilvania și reprezentanții altor asociații cu implicare puternică în acest turism de nișă. Asfel, Caroline Fernolend din partea Fundației Mihai Eminescu Trust a prezentat agențiilor de turism eforturile fundației de a promova un altfel de turism rural, prin implicarea localnicilor atât în renovarea caselor și a obiectivelor turistice, cât și prin realizarea unui agro-turism autentic ce presupune cazare în casele localnicilor și masă doar din produsele realizate în gospodăria sau grădina proprie. Un astfel de caz de succes este satul Viscri cu o populație de doar 400 de oameni, dar cu peste 12.000 de turiști anual.

Alte articole:   1145 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. 60 de cazuri depistate la Brașov

Mai mult, Mihai Dragomir de la Asociația Mioritics a prezentat eforturile asociației de a promova obiectivele medievale, de a realiza info-point-uri în Transilvania și de a organiza numeroase evenimente menite să atragă turiștii la bisericile medievale din satele transilvănene. Două astfel de evenimente au atras atenția agențiilor de turism prezente la conferință. Este vorba despre Transylvanian Brunch, organizate de regulă în ultima sâmbătă a fiecarei luni într-o locație deosebită. Brunch-urile se bucură pe lângă oferta culinară și de un element tematic, de exemplu plimbare cu drezina pe șinele mocăniței, drumeție pe un traseu cultural, muzică deosebită etc. Pe lângă brunch-uri, un alt eveniment important este photo ride-ul în Transilvania unde turiștii au posibilitatea de a fotografia atât elemente naturale, cât și obiective medievale.

O initiativă de succes în județul Mureș este primul traseu de cicloturism din România. Cornel Stanciu de la Fundația ADEPT a prezentat eforturile fundației de a realiza un traseu de 7,5 km lungime în județul Mureș. Acest traseu este doar începutul, deoarece fundația își propune să lege mai multe sate în care se găsesc obiective medievale prin trasee de bicicletă pentru turiștii care doresc o alternativă la turismul clasic.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

În final, Christian Macedonschi de la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Brașov a prezentat inițiativa asociației de a realiza un prim circuit medieval în Țara Bârsei cu ajutorul unor autobuze turistice. Aceste autobuze vor avea o frecvență de 3 ore și vor parcurge următorul traseu: Brașov – Prejmer – Hărman – Sânpetru – Bod – Feldioara – Hălchiu – Codlea – Ghimbav – Cristian – Vulcan – Zărnești – Bran – Moieciu – Râșnov – Poiana Brașov.

”Am încercat ca prin această conferință să motivăm agențiile de turism ca la următoarea reeditare a cataloagelor de oferte să includă și circuite turistice medievale în Transilvania”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreședintele ARPCPS.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate