blog-logo

Un șcheian candidează independent la Consiliul Local

Un șcheian candidează independent la Consiliul Local

Alexandru Petrescu

Un brașovean din Schei, Alexandru Petrescu, a anunțat că se înscrie ca independent în cursa electorală pentru un post  de consilier. Iată motivația sa, prezentată într-un comunicat de presă.

“Putem sa dam vina pe un partid sau pe altul. Putem sa dam vina doar pe noi si sa credem ca singura noastra problema este ca ne-am nascut intr-o tara blestemata sau doar ca votam paradoxal. Putem sa o localizam aproape oriunde in societatea romaneasca. Este chiar usor de identificat chiar si la ghiseu, acolo unde ne aplecam unerii sa ne platim darile.

O vedem in temerea de a recurge la drepturile noastre constitutionale, sau, asa cum prevede Constitutia, dreptul la libera exprimare sau dreptul la protest.

Marea noastra problema este faptul ca ne este frica sa ne exercitam drepturile si, prin aceasta, sa legitimam sau sa delegitimam o forta politica sau alta. Ne este frica pentru ca politicianul roman, de 20 de ani, ne-a intuit frica de a fi cetateni si indivizi cu identitate, cu sira spinarii si cu drepturi, expunandu-ne la crize locale si nationale, a caror origine nu este tot timpul criza financiara internationala.

Dragi prieteni, aceasta frica de a fi liberi si de a ne exprima cu forta si tenacitate democratica identitatea si prezenta pe scena politica actuala a dus la situatia extrem de umilitoare in care ne aflam astazi chiar si pe plan local.

Eu, Alexandru Petrescu, in calitate de candidat independent la Consiliul Local al Municipiului Brasov, nu va pot promite, moral si legal, decat un singur lucru: ca vocea voastra, prin mine, va fi auzita in administratia locala si ca optiunile si necesitatile voastre, pentru care platiti taxe si impozite, nu se vor rezuma la panselute si dat din umeri neputincios cand ma veti fi interpelat pe strazile orasului.

Am puterea sa va invit sa ma votati pentru ca nu am fost si nu sunt implicat in niciun partid politic, nici in vreo afacere cu bani de la stat sau vreo strategie de partid.

Am putere sa va invit sa ma votati pentru ca si voi, si eu, suntem oameni liberi, cetateni articulati si brasoveni a caror voce a fost mult prea slab auzita si prea putin remarcata”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria
  1. Mult succes si multa bafta!

    Reply
  2. Felicitari pentru curaj, multa bafta si succes in noua cariera!

    Reply
  3. Daca descoperiti greseala gramaticala din comunicat promit sa nu spun ca, desi extrem de laudabila initiativa, e sortita esecului, nu in alegeri, ci in Consiliul Local. Insa eu ii urmez succese!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.