blog-logo

Curs de calificare pentru asistenţii sociali

Curs de calificare pentru asistenţii sociali
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov organizeaza,  in perioada 20 -27 martie 2012, un curs de perfectionare pentru  asistentii sociali ai Primariilor din intreg judetul.
Scopul acestui curs este acela de a profesionaliza actiunile care se intreprind in evaluarea si solutionarea cazurilor sociale. Modulele didactice predate se refera la legislatia in domeniul asistentei sociale, in special segmentul de protectie a copilului, metoda managementului de caz, evaluarea cazurilor sociale precum si elaborarea si implementarea planului de servicii.
Unul dintre punctele cheie ale cursului l-a constituit problematica delimitarii competentelor  intre Serviciile Publice Specializate din cadrul Primariilor si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
„Aceste cursuri de perfectionare  sunt impuse de legislatia in vigoare. Directia are  un rol de coordonator metodologic pentru serviciile publice specializate de asistenta sociala. La acest curs au participat 31 de reprezentati ai Primariilor din 58 de localitati. Din pacate, nu au dat curs invitatiei noastre reprezentati ai SPAS-urilor din anumite localitati, cum ar fi Apata, Racos, Victoria, unde chiar sunt probleme sociale deosebite. Urmeaza sa desfasuram un astfel de curs si cu reprezentanti ai ONG-urilor care intreprind activitati de asistenta sociala in judetul Brasov“, explica Gheorghe Durna, director executiv  adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov. 
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Localitățile din județul Brașov cu cei mai mulți șomeri

Leave a Reply

Your email address will not be published.