Premiat pentru tatuajul cu chipul lui Ceaușescu

Premiat pentru tatuajul cu chipul lui Ceaușescu

Zeci de artisti tatuatori din Romania si alte state europene si-au dat intalnire in weekend la Iasi. Una dintre cele mai trasnite solicitari a venit de la un tanar care si l-a dorit pe Ceausescu imprimat definitiv pe spate.

Portretul fostului dictator a fost realizat de Szikszai Jozsef Janos –  Jeff, cum îi spun prietenii, un artist din Brasov, pentru care a si primit, de altfel, premiul trei la categoria „Best Of Color”. Drept rasplata, Jeff a plecat acasa cu un trofeu ce-l reprezinta pe Stefan cel Mare. Toni, tanarul care si-a dorit o astfel de imagine, spune ca nu il intereseaza politica, dar ca el a dus-o bine pe vremea lui Ceausescu, scrie Cancan.

„Ideea de a-mi tatua chipul lui Nicolae Ceausescu o am de multa vreme si a venit timpul de a o pune in practica. Am avut o copilarie frumoasa, am fost marcat in bine de acea perioada, desi am trait doar 12 ani de comunism. Consider ca exista inca multi nostalgici dupa acea perioada si eu sunt unul dintre ei”, a declarat Toni, mandru ca nu mai are nimeni in Romania un tatuaj ca al sau.

Alte articole:   ADN, primul partid care a depus la Biroul Electoral liste complete pentru Consiliul Județean

Membru fondator al Asociaţiei Tatuatorilor Profesionişti din România, Jeff, cum îi spun prietenii, a ajuns unul dintre cei mai căutaţi tatuatori din ţară.

După ce ani întregi a încercat diverse meserii, de la restaurator de clădiri şi monumente, la DJ în discotecile cu muzică rock din Budapesta, şi-a găsit pasiunea: arta tatuajului. Se întâmpla în 1996, după cinci ani de stat în Ungaria, unde avea doi prieteni tatuatori.

Aceia şi-au deschis unul dintre primele saloane din Budapesta. Jeff, cum este cunoscut de toată lumea, a văzut astfel ce înseamnă un tatuaj şi cum se face. Cu toate că i-a plăcut foarte mult, nu s-a apucat de aşa ceva decât după întoarcerea în ţară.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Primul tatuaj i l-am făcut unui prieten şi era o sabie cu două cranii. Aveam strict echipamentele de bază, aparatură rudimentară şi cunoştinţe tehnice mai deloc. Aşa că mi-a ieşit un contur şi câteva tentative de umbre„, îşi aminteşte tatuatorul.

A învăţat repede tehnica şi, în scurt timp, a început să lucreze tatuaje colorate, mai rar întâlnite la acea vreme. „Mi-am adus culori din Ungaria şi atracţia pentru desenele pe piele a crescut. Materiale, sfaturi, modele, primeam totul din Ungaria„, adaugă tânărul.

Până în 2001 a lucrat doar acasă şi pe la întâlnirile motocicliştilor pentru că  nu exista un cadru legal pentru deschiderea unui salon de tatuaje. „În 2001 mi-am început cariera propriu zisă, când mi-am deschis primul salon, împreună cu alţi doi prieteni. În 2004 am organizat la Târgu- Mureş prima Convenţie Naţională de Tatuaje. A participat 13 saloane, adică aproape toate din ţară, de la acea vreme, şi a pus bazele Asociaţiei Tatuatorilor Profesionişti din România“.

Alte articole:   Un medic de la Ambulanța Brașov a mers în misiuni fără să știe că e infectat cu COVID-19, întrucât primise un rezultat greșit de la DSP

La scurt timp şi-a deschis propriul salon, însă în 2006 a dat Mureşul pe Braşov, unde s-a mutat împreună cu actuala lui soţie. „Am lucrat câteva luni la un salon de aici, apoi am vrut să îmi deschid propriul meu salon. Nu am mai putut face asta pentru că am fost imobilizat la pat o perioadă destul de lungă, în urma unui accident„, mai adaugă tatuatorul.

De curând a reuşit să îşi împlinească visul şi, împreună cu un prieten şi coleg din clubul de motociclişti Kronstadt, şi-a deschis în centrul Braşovului un salon ce poartă denumirea veche a municipiului.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate