Pârâul Ghimbăşel, „adoptat“ de voluntari

Pârâul Ghimbăşel, „adoptat“ de voluntari

Începând cu data de 22 martie, Centrul de Voluntariat Braşov, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Braşov, Asociaţia “Braşovul Verde”, S.G.A. Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov vor lucra împreună pentru igienizarea râului Ghimbăşel.

Râul Ghimbăşel izvoreşte din Masivul Postăvarul trece prin Râşnov, Cristian, Ghimbav şi Stupini (Braşov), în amonte de Râşnov şi este un afluent al Oltului.

“Prin această iniţiativă ne dorim să îmbunătăţim calitatea mediului prin responsabilizarea, conştientizarea şi implicarea populaţiei din Râşnov, Cristian, Ghimbav, Bod şi Braşov în  problemele pe care poluarea apelor le aduce sanătăţii florei, faunei şi omului”, a adaugat Laura Istrate – coordonatorul proiectului.

Nu este prima dată când organizaţiile non-guvernamentale din Braşov organizează acţiuni de igienizare în Braşov. În aprilie 2009, Asociaţia “Braşovul Verde” împreună cu Centrul de Voluntariat Primăria Brașov, cu sprijinul  SC. Comprest au organizat o acţiune de igienizare a râului Ghimbăşel, în zona Stupini, având ca rezultat strângerea unei cantităţi de 20 tone deşeuri, de pe o suprafaţă de 700 de metri.

Alte articole:   05.08.2020 Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 3413 în județul Brașov. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 91 de cazuri noi

„În cadrul acestui proiect ne dorim implicarea autorităţilor şi a comunităţilor locale, deoarece ne propunem 4 acţiuni de igienizare în perioada mai – septembrie 2012. Proiectul va mai consta, de asemenea, în campanii de informare şi conştientizare a locuitorilor din zonă, un concurs de fotografie, programe educaționale cu elevii din Râşnov, Cristian, Ghimbav, Bod şi Stupini“, spune Laura Istrate.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate