blog-logo

O gripă nouă face ravagii în toată Europa, provocată de virusul AH3N2

O gripă nouă face ravagii în toată Europa, provocată de virusul AH3N2

Anul acesta, gripa e total atipică: a izbucnit deodată în toată Europa, cu toate că de regulă se răspândeşte de la vest la est. În plus, sezonul a început neobişnuit de târziu, semn că se va prelungi. Formele de infecţii respiratorii din România sunt extrem de agresive pentru copii. De altfel, de la debutul sezonului gripal, au murit cinci persoane, dintre care doi copii, un tânăr de 20 de ani și doi bătrâni.
În prezent, se înregistrează în jur de 100.000 de infecţii respiratorii, din care 20.000 pneumonii.

Majoritatea cazurilor de anul acesta au fost infecţii cu virusul AH3N2, mai puţin cu B. Anul trecut, raportul a fost invers. „Virusul AH3N2 poate declanşa epidemii, pe când cel B determină focare sporadice, în familie etc. AH3N2 afectează în general copiii”, explică epidemiologul Geza Molnar, consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Alte articole:   Final de an trist pentru Kids Tâmpa în Liga Elitelor

În ultimul raport dat publicității astăzi, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile a anunțat următoarea repartizare a cazurilor de gripă la nivelul țării (zona de sud, cea de est și centrală sunt regiunile cele mai afectate, iar virusului dominanat este A/H3N2). Cele mai multe cazuri sunt la Iași – 52 de cazuri, Sibiu – 17, Galaţi – 12, Timiş  – 8, Bacău – 7, Constanţa – 8.  La Brașov au fost înregistrate trei cazuri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.