Catastrofă în România făcută de UDMR: ştergerea documentelor istorice!!!

Catastrofă în România făcută de UDMR: ştergerea documentelor istorice!!!

În toamna anului trecut, în timp ce opinia publică era bombardată cu ştiri mondene, la Camera Deputaţilor, UDMR a avut grijă să-şi pregătească terenul pentru susţinerea propriilor interese. Astfel s-a aprobat, la foc automat, o lege controversată care va aduce deservicii imense românilor şi României. PRM, cel mai credibil partid naţionalist, nu s-a putu opune, pentru că nu are reprezentare în Parlamentul României din cauza fraudelor la alegerile din 2008!, spune liderul filalei Braşov a României Mari, Cristian Stănescu.

Pe 8 noiembrie 2011, la Camera Deputaţilor, cu Roberta Anastase la timona şedinţei, maşinăria de vot PDL + UDMR + UNPR, profitând de reacţia firavă a USL-ului,  a aprobat proiectul Legii Arhivelor Naţionale, iniţiat de UDMR. Conform acestui proiect, documentele din Arhivele Naţionale vor putea fi retrase din administrarea Fondului Arhivistic Naţional al României !

Trebuie spus că proiectul de act normativ care modifică Legea arhivelor, zăcea de multă vreme pe lista legilor care trebuiau să intre la dezbatere şi la vot în Camera Deputaţilor. Comisia de Cultură din Cameră condusă (evident) de o pedelistă, le dă ocazia cultelor să-şi primească înapoi documente de importanţă deosebită.

Pe lângă reglementările privind falimentul sau desfiinţarea unor creatori de arhive, dar şi autorizarea unor deţinători de arhive privaţi, în proiectul de lege adoptat s-a strecurat şi modificarea vizând retrocedarea în natură a documentelor care au aparţinut odată cultelor.

„De unde vine acest interes al UDMR pentru retro­cedarea documentelor către cultele bisericeşti? Un motiv ar fi acela că, printre aceste documente, se numără şi registrele de stare civilă din bisericile din Ardeal, unde au fost consemnate de-a lungul timpului persoanele nou-născute, persoanele decedate etc., aceste documente atestând existenţa continuă a românilor în această zonă a ţării. Odată dispersate aceste documente (ceea ce va face mult mai uşoară pierderea lor fizică), dispare şi una dintre cele mai puternice dovezi privind românismul din acest teritoriu! Acest proiect de modificare a Legii arhivelor a stârnit indignarea arhiviştilor şi a istoricilor, dar în opinia publică a rămas neobservat“, precizează Stănescu.

Alte articole:   Cabinetele de optica medicală Optic House - Consultații oftalmologice de calitate la Brașov

Istoricii au afirmat că retrocedarea arhivelor este “o barbarie fără seamă, o crimă” şi le-au cerut parlamentarilor Opoziţiei, dar şi celor de la Putere, să se trezească  şi să nu voteze acest proiect legislativ, deoarece Arhivele Naţionale sunt o instituţie a statului modern român, iar ele nu pot fi devalizate. „Acest demers va afecta profund studirea istoriei. Propunerea legislativă fiind iniţiată de UDMR, acest proiect pare să reprezinte intresele stricte ale comunităţii maghiare sau a unor reprezentanţi ai lor”, trăgea semnalul de alarmă preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Istoricii, dar şi românii puşi în temă, sunt convinşi că această propunere legislativă reprezintă încă un pas spre obţinearea autonomiei mult dorite de către reprezentanţii politici ai maghiarilor din România.

Preşedintele Federaţiei Arhiviştilor din România, a atras atenţia că “Funcţia instituţională a cultelor religioase nu este aceea de a păstra, de arhivare, ci una religioasă. Dar să retrocedezi fizic documentele Arhivei Naţionale, creează o mare ameninţare ca acestea să dispară”.

Iată de ce aceasta lege care permite retrocedarea documentelor din Arhivele Naţionale contravine intereselor întregului popor român. Fondul Arhivistic National este un important tezaur scris, care face parte din patrimoniul cultural-national al unui popor, o sursă istorică de importanţă deosebită, a mai precizat liderul PRM Braşov, Cristian Stănescu.

„Ştiţi ce înseamnă întoarcerea arhivelor la emitent?…Emitentul a fost până în 1918 Ungaria sau Austria. Acolo se întorc? Eu cred că oamenii nu-şi dau seama de catastrofa pe care politicienii actuali o produc Romaniei. Adoptarea aceastei legi inseamnă ştergerea memoriei, odată ce arhivele dispar din centru, din Arhivele Nationale (…)  Daca le-ai propune SUA să intoarcă arhivele de la Arhivele Naţionale Centrale din Washington, la diferiţi emitenţi, s-ar spune ca este un act de trădare naţională, de destrămare a unităţii Statelor Unite”, a declarat – la rândul său – renumitul istoric Dinu C. Giurescu. Quod erat demonstrandum, cum s-ar exprima un matematician într’ale politicii!

Alte articole:   Greseli de evitat in seo in 2020
Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Citat: „„De unde vine acest interes al UDMR pentru retro­cedarea documentelor către cultele bisericeşti? Un motiv ar fi acela că, printre aceste documente, se numără şi registrele de stare civilă din bisericile din Ardeal, unde au fost consemnate de-a lungul timpului persoanele nou-născute, persoanele decedate etc., aceste documente atestând existenţa continuă a românilor în această zonă a ţării. Odată dispersate aceste documente (ceea ce va face mult mai uşoară pierderea lor fizică), dispare şi una dintre cele mai puternice dovezi privind românismul din acest teritoriu! Acest proiect de modificare a Legii arhivelor a stârnit indignarea arhiviştilor şi a istoricilor, dar în opinia publică a rămas neobservat“, precizează Stănescu.”
    Fals si minciuna a la PRM, afirmatia de mai sus ar fi adevarata doar daca in textul de mai sus cuvintul „roman” ar fi schimbat cu „maghiar”. Dupa mintea cocosului peremist, bisericile unguresti documentau casatoriile (existenta) romanilor si nu ale ungurilor. logica demna de un tratament psihiatric.

    Reply
  2. draga Hortensia,

    despre logica altora va interzic sa vorbiti pt ca dvs aveti grave pb de logica…mai cititi odata acel citat…nu intelegeti ca interesul UDMR era sa elimine una din dovezile scrise,de existenta a Romanilor din acele zone??? sau poate nu vreti sa intelegeti…sau poate HORTensia vine de la Horty…sa va fie rusine ca traiti pe banii Romanilor,in Romania !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.