76.000 de „zile şcolare“, chiulite de elevii braşoveni în acest an şcolar

76.000 de „zile şcolare“, chiulite de elevii braşoveni în acest an şcolar

Situaţie îngrijorătoare în privinţa absenteismului şcolar, la Braşov. Inspectorii şcolari sunt de părere că peste 50% din scutirile medicale nu sunt justificate. În acest sens, la ultima şedinţă a Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică, aceştia au venit cu solicitarea de a fi  înfiinţate patrule în jurul şcolilor.

„În această perioadă, elevii din judeţ au acumulat 380.000 de absenţe (76.000 de „zile şcolare“, considerând o astfel de zi cu o medie de cinci ore pentru cursuri – n.r.). Dintre acestea, 186.000 au fost motivate medical. Cele mai multe absenţe nu sunt acumulate de copiii din localităţile sărace sau din şcolile în care sunt mulţi elevi rromi, ci de către liceeni“, a anunţat Agache, citat de Transilvania Expres.

Agache spune că numărul absenţelor pentru care au fost eliberate scutiri medicale este anormal de mare şi crede că unii medici de familie eliberează scutiri fără acoperire. „De multe ori, problema chiulului este «rezolvată» de medicii de familie, care eliberează adeverinţe fără acoperire. Cred că peste 50% dintre scutirile medicale nu sunt justificate”, a mai spus Agache.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ședința liberalilor pe subiectul Kadas a clarificat lucrurile: interlopii fac legea în PNL și Consiliul Județean Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.