VIDEO Brașov, 2012, strada Nicolae Filimon

VIDEO Brașov, 2012, strada Nicolae Filimon

Pe Youtube a fost posta recent un filmulet, fara comentarii, care redă imaginea dezolantă a străzii Nicolae Filimon. Singurul comentariu pe care îl facem este că în zonă stau mulți bătrâni, iar parcurgerea acestui traseu este, de multe ori, o adevărată aventură.

Iată câteva cuvinte și despre cine a fost Nicolae Filimon.  S-a născut în 6 septembrie 1819, la București și s-a stins în 19 martie 1865. A fost un prozator român, faimos pentru că l-a creat pe Dinu Păturică, eroul primului nostru roman realist românesc, un arivist din stirpea lui Julien Sorel. De asemenea, autor de nuvele romantice și realist-satirice și primul critic muzical român. A scris un jurnal de călătorii pe Dunăre, și prin Occident, în Ungaria, Austria și Italia. Cea mai importantă operă a sa este romanul Ciocoii vechi și noi, apărută în 1863. Romanul este o frescă a societății românești la începutul secolului XIX.

Alte articole:   VIDEO Mărturiile emoționante ale bolnavilor vindecați de coronavirus
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Iertati-ma, dar ce vreti, sa le puna lift? Legat de pensionarii care stau acolo… ce sa zic, naspa, sa vanda si sa se muta la ses. Zona e scumpa, deci isi pot permite sa se muta oricand de acolo in orice alt loc din Brasov.

  Reply
 2. asta e mentalitate de scripcaru. asa le-a spus si celor din piata sfatului si republicii. eu zic sa-i impuscam. ce atata bataie de cap…

  Reply
 3. Asa d-le Gogu, ca bine zici. Adaug că, dacă tot î-i împuşcă, mai trebuie sa-i nimerească pe cur, sa nu le strice pielea (blana). Eficientă maximă ce zici ?

  Reply
 4. Nu frate Gog, dar care e solutia? Sa darami dealul? Sa pui lift? Sa faci ce? Sunt scari, wtf? Sunt chestiuni care tin de bun simt si altele de simt practic. Mai erau unii care se plangeau ca, in casele lor din centru si care erau construite acum 200 de ani, e igrasie si ca nu se poate locui. Ok, si? Sunt locuri scumpe care ar putea fi cumparate oricand pe bani multi cu care si-ar putea cumpara apartamente noi-noute. Dar ei nu, ei vor bani de reabilitari. Wtf? In tarile cu apa calda si oameni normali la cap, dupa ce copiii isi iau zborul, oamenii se muta in case mai mici si mai ieftin de intretinut.. dar noi suntem mai inteligenti decat ei.
  Legat de subiectul in sine, singura chestie la care m-as gandi ar fi autobuz, dar stiu ca era problematic pe anumite zone de genul asta din cauza drumurilor inguste.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate