blog-logo

Premieră la Zărneşti: 92 de terenuri pentru case, oferite tinerilor

Premieră la Zărneşti: 92 de terenuri pentru case, oferite tinerilor

Deşi Legea 15/2003 a intrat în vigoare în urmă cu nouă ani, aplicarea ei, la Zărneşti, s-a realizat doar în acest mandat. Este vorba despre atribuirea de suprafeţe pentru tineri.
„Pentru prima dată, la Zărneşti, s-a reuşit un demers pozitiv, în sensul că în ultimii doi ani, din vreo 233 de cereri depuse de tineri pentru obţinerea unei suprafeţe de teren pentru construirea de locuinţe, în urma aplicării criteriilor prevăzute de lege, au fost selectate 92 de cereri, în această perioadă urmând să se finalizeze punerea în posesie şi închieerea contractelor notartiale“, a declarat viceprimarul Ioan Voiculeţ.
Practic, este vorba de construirea unui nou cartier, cu suprafeţe cuprinse între 265 şi 400 mp, la marginea oraşului, în zona numită Musceluţ, chiar în apropierea bisericii.
„Există un proiect pentru infrastructură, cu drum de acces, iar în planul de investiţii pe 2012 este prevăzută executarea drumului. Proiectul a fost relizat şi plătit încă de anul trecut. La 50 de metri de noul cartier există reţelele de utilităţi. Mai mult ca sigur, în acest an vor începe acest construcţiile, pentru că lumea este nerăbdătoare să se apuce de treabă“, a mai părecizat Voiclueţ.
Autorităile locale promit că vor face demersuri de a identifica, în cointinuare, noi suprafeţe în oraş, care vor fi date spre folosinţă tot tinerilor, astfel încât să fie satisfăcute cât mai multe cereri.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Alexandra Crivineanu (PSD): Brașovul este astăzi un oraș lăsat de izbeliște

Leave a Reply

Your email address will not be published.