blog-logo

Luna curățeniei la Brașov: 12 martie – 13 aprilie

Luna curățeniei la Brașov: 12 martie – 13 aprilie

Luna curăţeniei în municipiul Braşov se va derula în intervalul 12 martie-13 aprilie, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă primarul George Scripcaru, care a făcut apel la toţi cetăţenii municipiului, la instituţiile publice şi agenţii economici să se mobilizeze pentru o curăţenie totală până la sărbătorile pascale. Aceasta, probabil, dacă nu va ninge…

Au fost stabilite 14 locuri în municipiu unde se vor amplasa 50 de containere cu o capacitate de 8 metri cubi fiecare, în care se vor aduna toate resturile materiale din gospodăriile proprii rezultate în urma curăţeniei, din grădini, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia molozului rezultat din dărâmături. Transportul containerelor se va face gratuit de către operatorii de salubrizare împuterniciţi de primărie.

Alte articole:   Poșta Română va distribui voucherele sociale în valoare de 250 lei

Potrivit Agerpres, edilul a precizat că, dacă va fi nevoie, pentru această perioadă de curăţenie, se va apela şi la deţinuţii de la Penitenciarul Codlea care au mai participat la astfel de acţiuni, în baza unor parteneriate încheiate între penitenciar şi primărie.
Tot în această perioadă vor avea loc plantări de arbori şi gard viu, lucrări efectuate de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt şi Serviciul Amenajare Zone Verzi din cadrul Primăriei. Vor fi plantaţi un număr de 1.852 de puieţi din care 752 în interiorul cartierelor, în parcuri, la locurile de joacă şi 1.100 puieţi la intrările în municipiu şi pe aliniamentele stradale. Speciile de arbori care vor fi plantate sunt: tei, platan, arţar şi catalpă. În ultimii patru ani în municipiul Braşov au fost plantaţi 15.398 de puieţi.
Totodată vor fi plantate 52.700 de fire de gard viu, ceea ce înseamnă o lungime de 4,39 kilometri. Odată cu încălzirea vremii vor răsări 170.000 de lalele de diverse culori, care au fost plantate în noiembrie anul trecut în zona centrală a municipiului.

Alte articole:   Virgil Popescu: Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat 
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.