blog-logo

Tenorul român Bogdan Mihai debutează, astăzi, pe scena Teatrului Mikhailovsky din Sankt Petersburg

Tenorul român Bogdan Mihai debutează, astăzi, pe scena Teatrului Mikhailovsky din Sankt Petersburg

După recentul succes repurtat pe scena de la Deutsche Oper Berlin, unde a interpretat rolul contelui Almaviva din opera „Il Barbiere di Siviglia”, de Rossini, tenorul român Bogdan Mihai este invitat să interpreteze, pentru prima dată în cariera sa, rolul Nemorino din opera „L’Elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti, pe scena marelui Teatru Mikhailovsky de la Sankt Petersburg, Rusia.
Distribuţia spectacolului „L’Elisir d’Amore” îi are ca protagonişti pe Natalia Mironova (Adina), Bogdan Mihai (Nemorino), Boris Pinkhasovich (Belcore), Krišjânis Norvelis (Dulcamara) şi Olga Tolkmit (Gianetta). La conducerea orchestrei se va afla maestrul Mikhail Tatarnikov.

Bogdan Mihai a intrat în lumea muzicală odată cu studiul viorii însă, datorită calităţilor sale vocale, a început să studieze ca bariton la Universitatea de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului Nicolae Constantinescu.
Şi-a descoperit noua sa vocalitate de tenor în Italia, unde soprana Mirella Freni l-a format şi i-a oferit bursa de studii Nicolai Ghiaurov. A obţinut diploma de Master în Belcanto la Universitatea Transilvania din Braşov, România, cu soprana Mariana Nicolesco.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Incendiu la o casă din județul Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate