„Odyseea“, țeapă de 180.000 de euro pentru Dumitru Ioan Prunariu

„Odyseea“, țeapă de 180.000 de euro pentru Dumitru Ioan Prunariu

Dumitru Prunariu

Brașoveanul Dumitru Dorin Prunariu, cunoscutul cosmonaut român, traversează o perioadă dificilă, fiind în pericol de a- şi pierde casa în care locuieşte şi de a rămâne cu o datorie la bancă, de peste 180.000 de euro.
Este vorba de o țeapă deja clasică, trasă de unul dintre rechinii imobiliari, care iau bani în avans iar pe urmă „intră în insolvență“.

Necazul i se trage de la un contract pe care l-a încheiat, la sfârşitul anului 2008, cu un dezvoltator imobiliar – Confidential Business SRL Bucureşti, pentru construirea a două apartamente, în zona de Nord a Capitalei. Mai exact, pe Bulevardul Gheorghe Ionescu Siseşti, nr. 146-156, aproape de restaurantul „Doi Cocoşi”, udne trebuia cosntruit complexul „Odyseea“.

Prunariu a povestit  că unul dintre apartamente era pentru el, iar celălalt pentru fiul său, Radu- Cătălin. „Am achitat drept avans, taxă de rezervare şi TVA, pentru cele două apartamente, peste 180.000 de euro. Termenul de predare era 15 martie 2011, cu o perioadă de graţie de trei luni. Deci, cel tâziu pe 15 iunie 2011, cele două apartamente trebuiau finalizate şi predate. Din păcate, nici măcar nu sunt începute, pentru blocul respectiv fiind turnată doar fundaţia şi parcarea subterană şi este ridicată la roşu doar o scară, din cele şase prevăzute. Clădirea era proiectată pentru patru etaje. Deşi contractul prevedea că vânzătorul va plăti penalizări în cazul nerespectării termenului, şi anume de 0,04% pe zi, la valoarea deja achitată de cumpărător, firma Confidential Business ne-a anunţat că nu ne dă niciun ban, pentru că nu are de unde. Pentru a achita avansul, eu am contractat un credit de 180.000 de euro, de la Unicredit Ţiriac Bank, unde am pus drept gaj apartamentul meu din Bucureşti, în care locuiesc în prezent şi pe care, iată, risc să-l pierd”, povestit supărat Prunariu pentru Evenimentul Zilei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap