blog-logo

Ardelenii îi dau cu flit mitropolitului Laurențiu Streza

Ardelenii îi dau cu flit mitropolitului Laurențiu Streza

Cei mai mulţi locuitori supuşi Mitropoliei Clujului nu vor să treacă sub jurisdicţia Mitropoliei Ardealului, cu sediul la Sibiu, conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române şi-a motivat decizia de reîmpărţire a episcopiilor din Ardeal spunând că „În anul 2005, hotărârea de înfiinţare a Mitropoliei Clujului a fost luată în grabă de către Sfântul Sinod, fără consultarea prealabilă a clerului şi credincioşilor din eparhii”. Decizia reîmpărţirii canonice a Ardealului va fi luată la Sinodul din 16-17 februarie.

În Mitropolia Clujului, 64% dintre respondenţi au declarat că nu ar fi de acord ca episcopiade care aparţin să se mute la o altă mitropolie. În judeţul Alba, 64% dintre persoanele chestionate şi-au exprimat dezacordul, iar în judeţele Mureş şi Alba – câte 57%. Deasemenea, 70% dintre respondenţi sunt de părere că mutarea ar avea un impact negativ.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 8-9 februarie pe un eşantion reprezentativ de 1.021 indivizi de peste 18 ani din Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi alţi 500 de indivizi de 18 ani şi peste din judeţele Alba, Mureş şi Bihor. Eroarea este de +/- 3%.

Poziţia (minciuna!)  Patriarhiei

Patriarhia BOR a emis pe 2 februarie un comunicat în care exprimă următoarea poziţie: „Prin urmare, modificarea apartenenţei canonice la cele două Mitropolii reprezintă dorinţa ierarhilor, clerului şi credincioşilor din eparhiile respective de care Sfântul Sinod trebuie să ţină cont atunci când va analiza propunerea înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de lucru din 16-17 februarie 2012”.

Inamicul ortodocșilor din Brașov

Pe de altă aprte, Laurențiu Streza se dovedește a fi un vânzător al intereselor ortodocșilor din Brașov. A cedat unui popă șmenar imobiliar Casa memorială Ilie Birt, din Șcheii Brașovului. Dacă i se pun lampioane roșii, mult prea cinstita pretinsă casă parohială-pensiune poate funcționa ca și casă de toleranță.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu propune iluminarea arhitecturală a Bisericii Buna Vestire

Același suspect de mult  fericit prelat a bătut palma cu primarul neortodox al Brașovului, George Scripcaru (băinuim că știți acest lucru),  iar Catedrala Ortodoxă care ar fi trebuit să fie înălțată în Centrul Civic a fost mutată, cel puțin în minte bolnavă a unora, în spatle bazinului de   la Gară (informație  dezvăluită în exclusivitate pentru newsbv.ro de o mână de preoți care s-au săturat de afacerile imobiliare ale mitropolitului Streza).

Mai mult, pentru că se știe că Biserica Ortodoxă Română este cea mai mare agenție imobiliară din România, surse din zona pieței imobiliare ne-au dezvăluit, cu extrase CF și planuri cadastrale, că BOR, prin Streza, a cadosrisit oameni politici din Brașov cu zeci de hectare în Poiana Brașov și în zona Stupiniului….

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate