blog-logo

Ponta cere, de la Brașov, decretarea stării de urgență în zonele afectate de nămeți

Ponta cere, de la Brașov, decretarea stării de urgență în zonele afectate de nămeți

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Brașov, că va cere şefului statului decretarea stării de urgenţă în zonele afectate de ninsori. „Dacă acest lucru se va întâmpla, voi propune, luni, la nvelul USL, precum şi parlamentarilor PSD, să voteze, în Parlament decizia preşedintelui“.

Ponta spune că este necesară adoptarea stării de urgenţă, având în vedere situația critică a populației în zonele afectate de căderile de zăpadă, motiv pentru care parlamentarilor PSD vor valida de Parlament decretarea stării de urgenţă.

„Banii din fondul de rezervă ai primului-ministru ar trebui să nu mai fie folosiţi pentru interese politice, şi mă aflu în municipiul Braşov, unde primarul PDL cred că este unul dintre principalii beneficiari ai fondului de rezervă al primului-ministru, alături de primarul arestat al Clujului şi de primarul trimis în judecată al Aradului. Banii ar trebui să fie folosiţi pentru asemenea situaţii de urgenţă cum sunt în cele trei judeţe (n.r. – Buzău, Vrancea şi Constanţa)”, a declarat Ponta.

Alte articole:   Experimente inedite de fizicӑ-chimie la Școala Gimnazialӑ Lisa

El a spus că a discutat cu preşedinţii Consiliilor Judeţene din cele trei judeţe afectate de ninsori, care i-au comunicat că există o prevedere legală care îi împiedică să folosească banii Consiliilor Judeţene pentru asemenea situaţii.

El a adăugat că este o decizie pe care preşedintele ar trebui să o ia alături de primul-ministru. „Sigur, până în acest moment, este profund greşită atitudinea Guvernului, sigur autorităţile au fost ocupate cu învestirea noului Guvern, dar i-am auzit vineri pe prefecţii judeţelor respective găsind tot felul de artificii care de fapt au în spate un singur lucru: că preşedinţii de consilii judeţene şi primarii din acele zone sunt preponderent ai Opoziţiei. Cred că atunci când este vorba de români aflaţi într-o stare de urgenţă şi de pericol uriaş nu mai poate fi vorba despre criterii politice„, a explicat preşedintele PSD.

Alte articole:   Tichetele sociale din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori'' pot fi ridicate din 5 decembrie

De asemenea, el a spus că cei trei prefecţi de la Buzău, Vrancea şi Constanţa au o atitudine extrem de greşită, doar pentru că autorităţile locale aparţin opoziţiei şi văd situaţia din judeţele lor ca pe un fel de competiţie cu autorităţile locale.

„Eu cred că dacă îşi fac datoria toţi, este foarte bine şi oamenii care vor fi salvaţi le vor fi recunoscători deopotrivă”, a spus preşedintele PSD.


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.