blog-logo

UNPR Braşov salută numirea domnului Cristian Diaconescu la „externe”

UNPR Braşov salută numirea domnului Cristian Diaconescu la „externe”

Radu C. Bădiţă, preşedintele UNPR Braşov, a apreciat astăzi, într-o conferinţă de presă, că „este foarte înţeleaptă“ decizia numirii domnului Cristian Diaconescu în funcţia de ministru de Externe.

„Domnia sa a făcut dovada în multe rânduri că este un profesionist de excepţie, ocupând în alte două rânduri funcţia de ministru în două guverne anterioare. Este evidentă expernienţa pe care o are, fiind vorba de acelaşi portofoliu, unde a încheiat cu succes tratatul bilateral cu Ucraina, iar mai apoi, din funcţia de ministru al Justiţiei, a avut un rol esenţial la accederea României în Uniunea Europeană, tratând cu succes punctele juridice ale respectivului acord“.

Bădiţă a mai precizat că UNPR Braşov, împreună cu Diaconescu, a iniţiat mai multe acţiuni de succes la Braşov. A fost mai întâi „Simpozionul diplomaţiei”, un seminar în colaborare cu Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania şi la care au luat parte şi ambasadorii a trei state, Egipt, Tunisia şi Iordania. A urmat apoi forumul „Revizuirea Constituţiei României” şi, nu în ultimul rând, vizita la Braşov a unei delegaţii chineze din care a făcut parte şi ambasadorul de atunci al acestei ţări la Bucureşti, excelenţa sa domnul Liu Zengwen. Ulterior acestei acţiuni, Senatul României a onorat invitaţia de a vizita China, rezultatul fiind încheierea unor parteneriate economice între cele două ţări.”

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate