blog-logo

Războiul continuă pentru redeschiderea Spitalului din Săcele

Războiul continuă pentru redeschiderea Spitalului din Săcele

Protestele de la București și de la Săcele, pentru redeschiderea Spitalului municipal, au rămas, deocamdată, fără rezultate. „Un secretar de stat a promis solemn că dacă nu în luna decembrie, sigur în prima jumătate a lunii ianuarie acest spital va fi redeschis, iată că acestă jumătate a trecut, am lăsat de bunvoinţă să treacă termenele însă noi nu abandonăm acestă dorinţă ca termenele să aibă sistem de sănătate. Acolo nu există pază, nu există încălzire, acolo este aparatură care este mijloc fix în catastifele primăriei de milioane de euro pentru care onor conducătorilor acestei comunităţi vor trebui să răspundă în cazul în care dispar sau se deterioarează. La un moment dat o să vedeţi că redeschiderea acestui spital chiar în altă guvernare va costa mult mai mult având în vedere degradarea care are loc acolo de un an de zile“, a precizat Sebastian Grapă, consilier judeţean PNL Braşov.

Alte articole:   Primăria a anunțat că închide circulația rutieră pe strada Cerbului!

„Din păcate cabinelete de radiologie s-au degradat, acestea aveau pe pereţi un material special care în timpul cât a fost închis spitalul s-a dezlipit iar pentru redeschiderea spitalului cred că ne-ar costa peste 20 de miliarde de lei”, a declarat  ;i Matei Gavrilă preşedintele organizaţiei PNL Săcele.

Liberalii au avansat de mai multe ori ideea de redeschidere a spitalului ca secţie a Spitalului Clinic Judeţean  pe contractul pe care unitatea îl cu Casa de Asigurări de Sănătate în Plenul Consiliului Județean, demers refuzat de consilierii județeni ai PDL.

Va fi redeschis în martie?

De cealaltă parte, primarul municipiului Săcele, Radu Nistor, spune că  Primăria a acţionat în instanţă decizia de desființare a spitalului, iar în data de 18 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul făcut de Guvern şi Ministerul Sănătăţii împotriva suspendării Hotărârii de Guvern.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

„Sperăm ca la începutul lunii martie să reuşim redeschiderea acestei unităţi sanitare atît de utilă săcelenilor“, a declarat Nistor, care crede că cea mai mare problemă va fi readucerea la spital a foştilor angajaţi, astfel că vor trebui căutate soluţii pentru a reface personalul necesar funcţionării spitalului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.