blog-logo

Avionul „Tempete“ va fi lansat în primăvară, la Sânpetru

Avionul „Tempete“ va fi lansat în primăvară, la Sânpetru

Foto: Oana Mălina Negrea

Un avion sportiv particular, denumit „Tempete” (Furtuna), construit de trei covăsneni, va fi lansat în primăvara acestui an, după 13 ani de muncă. Todor Laszlo, Balogh Adam şi Varga Orban Botond, din municipiul Sfântu Gheorghe, au început, în urmă cu circa 13 ani, într-un garaj, construirea unui avion sportiv particular pe care l-au finalizat recent.

Unul dintre constructori, Todor Laszlo, a declarat, pentru Medifax, că aparatul de zbor urmează să fie lansat în primăvara acestui an. Proiectul avionului a fost asigurat de Marcel Jurcă, fost pilot al Armatei române, iar motorul avionului este de producţie cehoslovacă.

Avionul cântăreşte 450 de kilograme cu pilot şi are un rezervor de 60 de litri. Aparatul de zbor are în compoziţie lemn de mesteacăn din Finlanda, lipit cu un clei special, atestat de Ministerul Aerului din Germania.

Alte articole:   Luna dragostei la AFI Brașov

Potrivit lui Todor, au fost începute procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de zbor, astfel că avionul, denumit „Tempete” (Furtuna), va fi lansat în primăvara acestui an la Sânpetru, unde va fi testat de un pilot. Aceasta va trebui să piloteze avionul timp de 15 ore, efectuând 25 de aterizări şi decolări.

Foto: Oana Mălina Negrea

Distribuie dacă îți place!
  1. Din ce am văzut în poză, e un avion foarte bine lucrat. Felicitări echipei de constructori și baftă la zborurile de probă. Poate voi fi pe aerodromul Sânpetru la primul zbor.

    Reply
  2. Felicitari Lacy si Boti. Ma bucur mult ca ati reusit sa finalizati avionul. Multa bafta in primavara cu lansarea si poate ne mai vedem in vara pe la Sanpetru :).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.